25 oct. 2024 | 16:40

Locul luat cu asalt de români în vacanța de toamnă a elevilor. Cele mai multe rezervări au fost făcute aici, cât costă o noapte de cazare

Utile
Locul luat cu asalt de români în vacanța de toamnă a elevilor. Cele mai multe rezervări au fost făcute aici, cât costă o noapte de cazare
Preţurile sunt puţin mai mari în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut

Începând de astăzi, 26 octombrie, și până pe 3 luna viitoare, elevii au intrat în vacanța de toamnă. Este o perioadă numai bună pentru petrecerea câtorva zile, undeva departe de lume. Așa se face că vorbim astăzi de locul luat cu asalt de români în vacanța de toamnă a elevilor. În acest context, tour-operatorii spun că cele mai multe rezervări au fost făcute aici, precizând și cât costă o noapte de cazare.

Elevii au intrat de azi în vacanța de toamnă

Așa cum era anunțat deja, conform calendarului educațional agreat de ministerul de resort, în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie, elevii au întrat în vacanță. Cu alte cuvinte, vorbim de o săptămână liberă, în care elevii, alături de familie, pot da o fugă undeva la munte.

De altfel, conform statisticii, se pare că un număr important de români și-au stabilit deja sejururi în această perioadă de o săptămână de vacanță.

Cum era de așteptat, zonele montane, mai ales cele de pe Valea Prahovei, sunt cele mai căutate locații în această perioadă a anului, deși meteorologii anunțau temperaturi mult peste media normală a acestui final de lună octombrie, cu până la 22 de grade.

Valea Prahovei, locul luat cu asalt de români în vacanța de toamnă a elevilor

În vacanța de toamnă a elevilor, Valea Prahovei a devenit destinația preferată pentru familii și turiști din întreaga Românie, atrași de frumusețea peisajelor montane, aerul curat și activitățile de agrement variate

Situată între Munții Bucegi și Munții Baiului, această zonă este cunoscută pentru stațiunile montane pitorești precum Sinaia, Bușteni și Predeal, locuri unde turiștii găsesc cazare și facilități pentru toate vârstele. Una dintre principalele atracții din Valea Prahovei în această perioadă este spectacolul culorilor toamnei.

Cei pasionați de drumeții și de natură au la dispoziție trasee montane de diverse dificultăți, ce le permit să exploreze zone precum Poiana Stânii Regale, Cascada Urlătoarea sau, pentru cei mai aventuroși, traseele ce duc spre platoul Bucegilor.

Cele mai multe rezervări au fost făcute aici, cât costă o noapte de cazare

Pentru mulți români, Valea Prahovei este alegerea ideală pentru o escapadă de toamnă și datorită accesibilității acesteia. Conform tour-operatorilor, în zona Valea Prahovei s-au făcut cele mai multe rezervări.

În acest context, s-a aflat și cât costă o noapte de cazare. Spre exemplu, o familie cu un copil ar putea plăti de la 453 de lei, cu cel puțin 17 procente mai mult decât anul trecut, în aceeași perioadă.

„Aşa cum era de aşteptat, preţurile sunt doar puţin mai mari în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut: o noapte de cazare pentru o familie cu un copil era 388 de lei în 2023, pe când acest preţ în 2024 este de 453 de lei, în creştere cu 17%.

Diferenţele sunt şi mai mici în cazul familiilor cu doi copii: o noapte de cazare pentru o familie cu doi copii era 498 de lei în 2023, pe când tariful din 2024 este de 518 lei, cu 4% în creştere”, arată Travelminit.ro.

Aceeași platformă de booking mai spune că anul acesta mulți români au preferat hotelurile, mai degrabă, decât pensiunile, așa cum se întâmpla în 2023.

Parteneri
Cine este românul care și-a zidit iubita într-un perete dintr-un bar din Germania. Detalii cutremurătoare despre acest caz
Redactia.ro
Povestea fabuloasă a bărbatului care a descoperit și a exterminat Lumea Nouă. Moștenirea controversată lăsată în urmă de Cristofor Columb
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Mucegai în borcanele cu gem și zacuscă. Evitați aceste trei greșeli
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Doliu în televiziunea din România! A murit o legendă. Dan Negru e terminat
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
PUTIN a CONFIRMAT! RĂSTURNARE MAJORĂ în RĂZBOI!
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro