5 locuri unde să mergi în vacanță toamna asta, fără să cheltuiești prea mulți bani

5 locuri unde să mergi în vacanță toamna asta, fără să cheltuiești prea mulți bani

Să călătorești în destinații exotice poate fi chiar mai ieftin decât în unele țări din Europa. Iată așadar care sunt unele dintre cele mai ieftine și sigure destinații exotice, în care poți să ai o vacanță toamna aceasta fără să plătești o avere.

5 locuri de vizitat toamna aceasta cu bani puțini

Atunci când zicem destinatie exotică avem tendința să considerăm că avem nevoie de mii de euro pentru o vacanță de o săptămână. Adevărul este că, deși sunt adevarate paradisuri pe pământ, nivelul de trai din aceste țări exotice este extrem de scăzut, prin urmare și prețurile sunt mult mai mici chiar și față de România. Iată în ce destinații exotice călătorești cel mai ieftin.

1. Filipine, paradisul pe bani puțini

Filipine, una dintre cele mai accesibile destinații exotice, este acel loc despre care spui că ai murit și ai ajuns în rai și asta fără să te coste o avere, căci în țara-insulă prețurile sunt mult mai mici decât în România cam cu 50%.

Cu apă turcoaz, limpede, incredibilă, Filipine este cu adevărat un paradis greu de egalat de multe alte destinații. Palawan, Boracay și El Nido sunt cele mai cunoscute locuri de plajă, însă Filipine are și plaje izolate.

2. Vietnam

Vietnam este cea mai prietenoasă destinație cu portofelul turiștilor. Așa că dacă îți dorești să ajungi într-un loc exotic, cu peisaje incredibile, terase de orez și plimbări pe apă printre stânci, plănuiește-ți o vacanță în această țară asiatică.

Este important să economisești bani pentru biletul de avion, care reprezintă cea mai mare parte din bugetul pentru călătoria ta, însă prețurile de la destinație vor compensa. De văzut: terasele de orez, capitala Hanoi, golful Halong Bay mai poți vedea satul plutitor Cua Van.

3. Sri Lanka

Puțin promovată în România, Sri Lanka este de altfel și puțin căutată de către români pentru a merge în vacanță, deși este o țară încă neafectată de turismul de masă. În plus, prețurile în Sri Lanka sunt atât de mici încât îți vine să cheltuiești fără oprire. Un circuit în această țară poate să cuprindă activități ca plimbarea pe elefant și tur pe mare pentru a vedea balene. Bineînțeles, costul vacanteți tale poate crește în funcție de tipul și standardul de cazare pe care îl dorești și restaurantele în care iei masa.

În Sri Lanka, una dintre cele mai ieftine destinații exotice, mergi dacă îți plac locurile cu un contrast destul de mare între viața locuitorilor, viața de pe strada și peisajele exotice. În țara elefanților și a ceaiului ai de văzut Orfeliantul de elefanți Pinnawala, unde poți să îi vezi în mediul lor natural, Sigirya – faimoasa piatră masivă cu sute de trepte din Patrimoniul UNESCO, orașul Kandy, plantațiile de ceai de la Nuwara Eliya, Adam’s Peak, Parcul Național Yala unde poți să faci safari și să vezi leoparzi și plajele cu nisip portocaliu și palmierii din Mirissa, Weligama, Bentota, Koggala, Unawatuna.

4. Bali, Indonezia

O destinație exotică ieftină este și Bali, considerată „insula zeilor”. De la plaje exotice cu apă turcoaz, la temple și terase de orez, orice o sa te impresioneze în insula din Indonezia. Aici poți să te plimbi pe elefant, să faci snorkeling și să descoperi viața simplă a locuitorilor. Mulți dintre cei care au fost în Bali spun că s-au întors mai binedispuși și mai fericiți.

5. Maroc

Aflat pe continentul african, dar la doi pași de Europa, Maroc este una dintre cele mai accesibile destinații din lume, cu prețuri la jumatate pentru o masă în restaurant sau produsele din magazin, comparativ cu București. Transportul este de asemenea ieftin, iar cazarea este pentru toate buzunarele. Totuși, cei care vor să consume alcool, trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar.

Desiș are plajă, Marocul este mai degrabă alegerea ideală pentru turiștii aventuroși, dispuși să se trezească devreme și să plece în descoperirea locurilor cât e ziua de lungă. Marrakesch, Fez, Chefchaouen („orașul albastru”), Casablanca, Essaouira, Ait Benhaddou (unde s-a filmat o parte din Game of Thrones) sunt locurile pe care trebuie să le incluzi în călătoria ta în Maroc, la care merită să adaugi un safari pe camile în deșertul Sahara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI