Locul intens vizitat de turiștii români, devenit Raiul hoților. Un om de afaceri a rămas fără 8.000 de euro dintr-un foc

Locul intens vizitat de turiștii români, devenit Raiul hoților. Un om de afaceri a rămas fără 8.000 de euro dintr-un foc
Locul intens vizitat de hoți.

Un loc vizitat din ce în ce mai des de turiști a devenit Raiul hoților. Amatorii de diverse escrocherii consideră că aici dau cel mai bine lovitura. Un om de afaceri a rămas recent fără 8.000 de euro din buzunare din cauza acestora. Românii aleg destinația în cauză de cele mai multe ori în concediul din sezonul cald. Despre ce loc este vorba? Toți oamenii trebuie să ia la cunoștință noul pericol.

Raiul hoților: turiștii români îl vizitează des

Românii aleg deseori să își petreacă tot concediul din sezonul cald în Bulgaria sau în Grecia. Insula Mykonos este cunoscută ca fiind una din cele mai costisitoare destinații din Grecia. Aceasta a devenit rapid și atracția multor hoți. Escrocii visează la portofelele turiștilor și la alte bucuri personale cu care vin în vacanță.

Doi tineri italieni au fost prinși de oamenii legii după ce au sustras diverse obiecte și bani de la câțiva oameni care se aflau pe plajă. Ultima lor victimă a fost un afacerist din Salonic. Bărbatul a rămas fără 8.000 de euro. Cel din urmă și-a lăsat geanta pe scaunul de pe plajă în timp ce a plecat să mănânce ceva la restaurantul clubului din apropiere.

Banii din geantă au dispărut la întoarcerea sa. După ,reușită’, hoții s-au filmat pe rețelele de socializare în timp ce se distrau pe sumele sustrase de la acesta. Afaceristul a alertat agenții de securitate de la locație care au verificat imediat camerele de supraveghere și au putut astfel să îi identifice cu ușurință pe infractori, dar și plăcuțele de înmatriculare ale vehiculului cu care s-au deplasat.

Tinerii de 24 și 25 de ani au fost arestați rapid la hotelul în care s-au cazat. Poliția a reușit să găsească doar o parte din cei 8.000 de euro furați de italieni.

Experiențe neplăcute pentru români

Tot mai mulți români s-au plâns în acest sezon că autoturismele personale le-ar fi fost furate în timp ce se aflau în vacanță în Grecia. Autoritățile i-au sfătuit pe șoferi să fie vigilenți și să-și parcheze mașinile personale în spații special amenajate, care au și camere de luat vederi. Polițiștii eleni au dat în urmărire o mașină dispărută în orașul Atena, în zona portului Pireu.

„De obicei, rămânem o noapte, două în Atena să ne vedem rudele. Mașina era parcată în fața apartamentului, pe o străduță cu sens unic, într-un loc luminat, unde erau parcate și mașinile celor din zonă.

Când ne-am trezit dimineața să luăm mașina spre port, nu mai era, era altă mașină în locul ei. Am observat un restaurant la colțul străzii și ne-au ajutat cei de acolo cu înregistrările, dar nu putem spune sigur că era mașina noastră.”, au declarat românii păgubiți, potrivit Știrilor PRO TV.