Cum i s-a furat mașina unui român în vacanța din Grecia: ‘Era alta în locul ei!’

Cum i s-a furat mașina unui român în vacanța din Grecia: ‘Era alta în locul ei!’
Cum i s-a furat masina unui roman in vacanta din Grecia

Alertă în Grecia. Tot mai mulți șoferi români s-au plâns de faptul că autoturismele personale le-ar fi fost furate în timp ce se aflau în vacanță, pe meleagurile elene. Ce au spus autoritățile grecești. Se întâmplă pe timpul nopții, în centrul orașului Atena. De ce preferă hoții autovehiculele cu plăcuțe străine.

Românii rămân fără mașini în Grecia

Autoritățile din Grecia îi sfătuiesc pe conducătorii auto să fie vigilenți și să-și parcheze mașinile personale în spații special amenajate, care beneficiază de camere de luat vederi, locuri pe care hoții de autoturisme le evită, în general.

Ceea ce trebuia să fie o vacanță relaxantă s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru un român aflat în Grecia. Petrecându-și concediul pe străzile din capitala elenă, Atena, turistul a realizat, cu stupoare, că mașina personală i-a fost furată chiar în prima zi de vacanță.

Polițiștii eleni au dat în urmărire o mașină dispărută în orașul Atena, în toiul nopții, în zona portului Pireu. Autoturismul nu avea asigurare pentru furt, mașina având o vechime de peste 10 ani.

„De obicei, rămânem o noapte, două în Atena să ne vedem rudele. Mașina era parcată în fața apartamentului, pe o străduță cu sens unic, într-un loc luminat, unde erau parcate și mașinile celor din zonă.

Când ne-am trezit dimineața să luăm mașina spre port, nu mai era, era altă mașină în locul ei. Am observat un restaurant la colțul străzii și ne-au ajutat cei de acolo cu înregistrările, dar nu putem spune sigur că era mașina noastră.”, au declarat românii păgubiți, potrivit Știrilor PRO TV.

Motivul pentru care hoții fură mașinile cu numere străine

Românca a anunțat, deîndată, poliția din Atena. Tot mai mulți turiști se plâng de faptul că mașinile le sunt furate în Grecia, de către hoți care preferă autoturisme cu numere de înregistrare străine, pe care le-ar utiliza, ulterior, la traficul de imigranți.

„Au fost înțelegători, au spus că e posibil ca să o găsească și că au trimis informațiile către toate sediile polițiilor de frontieră. Din ce au mai găsit ei, cei care au furat mașini le folosesc la traficul de imigranți.”, au completat turiștii pentru sursa citată.

De multe ori, autoturismele furate sunt dezmembrate, iar piesele vândute pe piața neagră.