Există foarte multe locuri curioase pe acest pământ, însă pe acesta care vi-l prezentăm azi puțini au auzit. Așadar, care este locul genial în care dormi cu capul într-o țară, iar picioarele sunt în alta. Sigur nu știai de el.
Dintre toate curiozițățile, aceasta pare cea mai de necrezut. Mulți vor spune că nu este posibil așa ceva. Cum să dormi cu picioarele într-o țară și cu capul în alta.
Acest record poate fi întâlnit într-un hotel din Europa, care oferă această experiență unică.
Odată ajunși acolo, turiștii se cazează neapărat în camerele în care pot să doarmă în două țări în același timp. Poziția exactă în care se doarme este cu capul în Elveția și cu picioarele în Franța.
Curiosul hotel se află în localitatea La Cure, care este un cătun cuibărit în vârful munților Jura, ce separă Franța de Elveția, cu păduri dese. Numele hotelului este Arbez Franco-Suisse.
După ce un tratat internațional a fost încheiat la jumătatea secolului al XIX-lea, de care puțini au habar, hotelul oferă o experiență cu adevărat incredibilă.
Hotelul este unul mic de familie și este construit în stil rustic. Acesta are particularitatea unică de a fi amplasat chiar deasupra frontierei dintre cele două state, Elveția și Franța.
Această posibilitate a venit în urma unei consecințe fără intenție a Tratatului de la Dappes din 1862. Prin acest tratat, Franța și Elveția au convenit asupra unui mic schimb teritorial, pentru a permite controlul deplin al Franței asupra unui drum strategic care se află foarte aproape, relatează CNN.
Astfel, aproape jumătate din hotel se află în Franța, iar cealaltă jumătate în Elveția. De asemenea, granița internațională separă restaurantul și câteva dintre camerele hotelului.
În camerele situate în ambele țări, granița invizibilă trece chiar prin baie și pat. De unde rezultă că cei care trag acolo dorm cu capul în Elveția și picioarele în Franța.
Cei care doresc o experiență și mai de neuitat pot schimba poziția de somn peste noapte, astfel că pot dormi cu capul în Franța și picioarele în Elveția.
„Oglinzile și ferestrele sunt menite să fie nu doar un element decorativ, ci și un simbol al conexiunii între lumi și realități adiacente”, spune Alexandre Peyron, managerul hotelului.
Un incident neobișnuit a avut loc la hotel în anii 1920, potrivit managerului hotelului, poveste spusă tuturor ce îi trec pragul.
„Un ofițer de vamă elvețian a amendat un grup de clienți pe care i-a surprins jucând cărți. Infracțiune? Nu jocurile de noroc, așa cum unii au presupus în mod eronat la acea vreme, ci faptul că foloseau un set de cărți de fabricație franceză în partea elvețiană a hotelului fără să fi plătit în prealabil taxele vamale”, a spus managerul de hotel.
Nu în ultimul rând, hotelul are două numere de telefon, unul pentru fiecare țară, iar camerele au în dotare două tipuri de prize de curent electric, pentru că Franța și Elveția folosesc standarde diferite. De asemenea, patronul plătește impozitul în ambele țări.