În ultimii ani, în România s-au amenajat o mulțime de locuri frumoase, unde oamenii se pot relaxa și destinde, mai ales pe timp de vară. Așadar, cei din partea de vest, care nu reușesc să străbată toată țara pentru a ajunge la mare, pot merge pe litoralul Vestului, acolo unde se vor simți exact ca pe plajele din afară.
Chiar dacă cei din Vest și Nord-Vestul țării reușesc să ajungă ceva mai greu pe litoralul românesc, fiind nevoiți să străbată toată țara până să ajungă la mare, asta nu este o mare problemă.
Iar asta pentru că aceștia se bucură de propriul litoral, situat pe malul lacului Ghioroc. Aflat la poalele Muntilor Zărand, la 22 de km față de municipiul Arad, lacul se întinde pe o suprafață de 66 hectare.
Aici, municipalitatea a amenajat o plajă cu nisip fin, șezlonguri, baldachine, umbrele palmieri, locuri de joacă și locuri de cazare, fiind unul din centrele de atracție turistică din zonă.
Ba mai mult, pe lângă înot și plajă, se poate practica și pescuitul, care este permis tot timpul anului și pe toată suprafața lacului. Speciile cele mai întâlnite sunt crapul, somnul, carasul, roșioara, băbușca sau plătica.
Începând din anul 2020, lacul Ghioroc a devenit staţiune turistică, care atrage anual peste 100.000 de persoane. Plaja și lacul sunt magnet pentru locuitorii din zonă, mai ales în zilele călduroase.
„Vin turişti, am avut aseară din Cluj, Bistriţa, din Sibiu, din sudul României şi din judeţele învecinate. Avem un festival care îi atrage foarte mult unde avem concerte, spuma party, color fight”, a spus primarul comunei Ghioroc, potrivit observatornews.ro.
Accesul pentru persoane este liber, însă cei care vin cu mașina trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi. Cu acești bani, administraţia locală se ocupă de întreţinerea zonei de agrement.
Lacul Ghioroc, care a primit în timp denumirea de Litoralul Vestului, se află foarte aproape de granița cu Ungaria, astfel că și vecinii vin aici pentru a petrece câteva zile de relaxare.
Foto: CNIPT Arad