01 sept. 2022 | 16:53

Locul din România în care parcă Dumnezeu a coborât pe Pământ. Este un adevărat paradis

Diverse
Locul din România în care parcă Dumnezeu a coborât pe Pământ. Este un adevărat paradis
Ce loc din Romania trebuie vizitat neaparat

Am aflat care este locul din România în care parcă Dumnezeu a coborât pe Pământ, atât de frumos este. Chiar dacă mulți dintre români caută locuri uimitoare în alte țări, acestea există și la noi în țară. Care este locul din țara noastră care este un adevărat paradis, vezi în rândurile de mai jos.

Locul din România care poate fi considerat Raiul pe pământ. Unde este situat

Locul uimitor din România în care parcă Dumnezeu a coborât pe Pământ este Lupeni. Acesta poate fi considerat un adevărat paradis. Lupeni este o comună mare, frumoasă și bogată din județul Harghita. Oamenii de aici sunt harnici și gospodari, lucru ce se poate deduce după casele și curțile lor îngrijite.

Localitatea Lupeni este situată la poalele Depresiunii Vișagului, pe partea dreaptă a bazinului superior al râului Târnava Mare, în valea superioară a afluentului de dreapta acestuia, Pârâul Feeric (Nicoul Alb), Fehernyiko.

Ce sate compun comuna Lupeni

Lupeni, care în limba maghiară se numește Farkaslaka, este o comună  formată din satele Bisericani, Bulgăreni, Firtușu, Morăreni, Păltiniș, Păuleni, Satu Mic și Sâncel. Potrivit recensământului din 2011, populația comunei Lupeni număra 4.473 de locuitori, în creștere față de recensământul din 2002, când se înregistraseră 4.434 de locuitori. Majoritatea localnicilor sunt maghiari (94,59%), cu o minoritate de romi (3,09%). Pentru restul populației nu se cunoaște apartenența etnică.

Majoritatea locuitorilor sunt romano-catolici, însă există minorități de reformați (11,96%), unitarieni (4,45%) și martori ai lui Iehova (1,1%), iar biserica, oricare ar fi ea, și credința joacă un rol foarte important.

Bisericile din Lupeni ce sunt obiective turistice:

-Biserica romano-catolică din Bisericani este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul satului.

-Biserica reformată din Păltiniș datează din anul 1795 și se află pe lista monumentelor istorice. Clopotnița este de lemn, iar în interior se remarcă, pe lângă amvon și Masa Domnului, stranele și parapetul corului, pictate în anul 1840.

-Biserica reformată din Satu Mic datează din anul 1620 și se regăsește pe lista monumentelor istorice. Biserica a fost reparată în 1815, iar turnul-clopotniță din lemn a fost construit în 1827.

Un alt loc de vizitat-Casa Memorială a scriitorului Tamasi Aron

Un loc absolut minunat și reprezentativ pentru istoria întregii zone este Casa memorială a scriitorului Tamasi Aron, monument istoric aflat pe teritoriul comunei Lupeni. Casa memorială a fost deschisă în anul 1972.

Este o casă de lemn, acoperită cu șindrilă, în care s-a născut și a copilărit scriitorul Tamasi Aron. Până în 1982 casa a fost îngrijită de Tamási Gaspar, fratele scriitorului, iar din 1982 de Tamasi Erzsebet, sora scriitorului. Șura din curte a fost construită de Tamasi Gaspar. Nu în ultimul rând, localitatea Lupeni ea este minunată în fiecare anotimp. Are ierni pline de zăpadă, primăveri și veri însorite și toamne cu peisaje care îți opresc respirația.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Codul Rutier. Greșeala pe care o fac mulți șoferi. Își dau seama când sunt opriți de Poliție
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Este OBLIGATORIU să plătească. Decizie pentru toți proprietarii de apartamente
Capital.ro
Prețul pe care îl vor plăti românii pentru o porție de hamsii pe litoral în minivacanţa de Paşte
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro