30 oct. 2022 | 10:08

Locul din România de o frumusețe răpitoare. Peisajele sunt exact ca în povești, parcă intri în altă lume

Știri generale
Locul din România de o frumusețe răpitoare. Peisajele sunt exact ca în povești, parcă intri în altă lume
Locul din România cu peisaje ca în povești.

Un loc din România a surprins pe toată lumea cu frumusețea răpitoare și cu peisajele deosebite. Din păcate, mulți români nu știu de această zonă deosebită din țara noastră. Majoritatea turiștilor străini au rămas fără cuvinte când au văzut asta. Unii dintre ei au susținut că s-au simțit ca în povești. Locul cuprinde cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice și autohtone. Colecția dendrologică de aici este formată din peste 2.200 de specii și se clasează pe locul trei din Europa și pe locul 11 din lume.

Locul special din România: peisajele sunt ca în povești

Un loc impresionant din România a surprins o lume întreagă. Majoritatea turiștilor străini au rămas uimiți de frumusețile care se ascund la Arboretumul Simeria. Acesta se mai numește și Parcul Dendrologic Simeria și cuprinde cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice și autohtone din țară.

Zona a fost înființată în anul 1995 și a fost declarată arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României.

Rezervația întreagă se întinde pe o suprafață de 70 ha. Colecția superbă este formată din peste 2.200 de specii și se clasează pe locul trei în Europa și pe locul 11 în lume, arată Enciclopedia Britannice. Arboretumul Simeria este Rezervația dendrologică și peisagistică ce are o valoare impresionantă pentru patrimoniul național.

Aceasta este una din cele mai importante de acest fel din Europa Centrală și de Sud-Est. Puțini oameni știu, dar la originea sa stă un parc ce înconjura în anii 1700 Castelul Gyulay. Acum, Arboretul prezintă o deosebită importanță botanică, forestieră, peisagistică și didactică.

Rezervația naturală a fost înființată în 1995

Cei care vor să vină aici trebuie să treacă pe drumul care duce exact în poarta rezervației. Turiștii trebuie să plătească un bilet de intrare (4 lei pentru adulți, 2 lei pentru copii), iar mai apoi sunt invitați să privească la umbra copacilor peisajul ca în povești.

Oamenii nu trebuie să își facă griji pentru traseu pentru că adresa se găsește rapid. Locul special din România se află pe Strada Biscaria, Simeria, 335900, județul Hunedoara. Zona este la periferia orașului Simeria, la 10 km est de municipiul Deva, iar accesul se face din DN 7, urmând strada 1 Decembrie până la capăt, colț cu Str. Biscaria nr.1

Alte locuri de vizitat în Hunedoara sunt: I Giardini di Zoe, Cetatea Devei, Castelul Corvinilor, Sarmisegetusa Regia, Rezervația de zimbri din Hațeg, Biserica de piatră din Densuș, Sarmisegetusa Ulpia Traiana, Cetatea medievală Mălăiești, Cascada Lolaia, Biserica de piatră din Sântămarie Orlea sau Fundătura Ponorului.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Prognoza meteo, 11 mai. Vremea se încălzește din acest weekend
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Capital.ro
Sâmbăta din Săptămâna Luminată, tradiții și obiceiuri. Ce nu trebuie să faci în această zi
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro