24 aug. 2023 | 09:49

Locul din România considerat de străini „cel mai frumos din ţară”. Puţini au ajuns aici, priveliştea îţi taie răsuflarea

Turism
Locul din România considerat de străini

La poalele Munților Trascău se ascunde cel mai frumos loc din România, sunt de părere turiștii străini. Deși mulți călători de peste hotare au ajuns în această regiune, puțini sunt conaționalii care știu de ea. Aici soarele răsare de două ori, luminând casele albe de poveste. Peisajul este pur și simplu de vis.

Rimetea, cel mai frumos loc din țară

Istorie, arhitectură rurală și peisaje mirifice – toate acestea hrănesc curiozitatea turiștilor dornici să exploreze locuri pline de poveste din România. O astfel de zonă se află ascunsă la poalele Munților Trascău, în județul Alba. Este vorba despre satul Rimetea. Ai auzit vreodată de el?

Acest micuț cătun este considerat de turiștii străini „cel mai frumos loc din România”. Se află în apropierea Pietrei Secuiului. Distanța dintre vatra satului și masiv este atât de mică încât aici, soarele răsare de două ori în fiecare zi, creând un cadru de vis.

Dimineața, masivul Piatra Secului păstrează umbră asupra satului Rimetea, chiar dacă afară este lumină. Când soarele se înalță pe cer, abia atunci răsare și în micuțul cătun, ivindu-se timid de după Piatra Secului. Așa se face că, în cel mai frumos loc din țară, soarele răsare de două ori.

Primele raze ale soarelui cuprind în lumină micile locuințe albe, toate construite în celebrul stil transilvănean, unul de poveste de altfel. Aici, simți că ești într-o altă lume. Căsuțele au ferestre verzi de lemn, neschimbate de secole, cei mai mulți păstrând tradiția arhitecturii vechi.

Ce poți să vizitezi în satul Rimetea

Până în anul 1960, satul Rimetea era cunoscut drept Trascău. Mai târziu, a fost botezat Torocko. Nemții îl știu însă după denumirea de Eisenmarkt sau Eisenburg. Rimetea a fost prima localitate rurală distinsă de Comunitatea Europeană cu titlul Europa Nostra, în anul 1999.

Masivii care înconjoară Depresiunea Trascăului, Vârful Cornului (1.238 m), Dealul Baiesilor (1.010 m), Ardascheia (1.250 m) și Piatra Secuiului (1.128 m), dau naștere unor peisaje spectaculoase în zonă. Dacă nu ai ajuns niciodată aici, trebuie neapărat să notezi destinația pe lista celor de vacanță.

La Rimetea poți să te implici în multe activități cu caracter turistic. Poți vizita muzeul din sat, unde se află expuse obiecte specifice activității de minerit. Moara de apă, biserica fortificată și cea mai veche casă din sat, construită în anul 1668, atrag întotdeauna privirile turiștilor curioși.

Dacă îți place să faci drumeții, nu vei rămâne dezamăgit. La doar șase kilometri de sat se află Cetatea Colțesti. Un pic mai departe găsești Cheile Aiudului, pline de măiestrie. Tot în zonă, în platourile depresiunii, poți zbura cu parapanta.

Parteneri
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Redactia.ro
Peste 30 de stele de pe cer poartă numele acestui oraș din România! Puțină lume știe acest detaliu
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după audierea la Parchet
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Cutremur total pentru fanii Las Fierbinți. Nimeni nu voia să audă trista veste
EVZ.ro
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Spynews
Putin a dat ordin de la Kremlin. Armata rusă e pregătită
Capital.ro
Noi ajutoare pentru români! Simona Bucura-Oprescu, anunț important pentru mii de cetățeni
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Mediaflux
Pensia pe care o va primi un român care a muncit 35 de ani. Cum poți face recalcularea
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro