14 aug. 2023 | 15:28

Locul din România clasat peste Castelul Peleș. Turiștii străini sunt impresionați de frumusețile de aici

Diverse
Locul din România clasat peste Castelul Peleș. Turiștii străini sunt impresionați de frumusețile de aici
Locul din România clasat peste Castelul Peleș. Turiștii străini sunt impresionați de frumusețile de aici

România este una dintre cele mai îndrăgite țări, cu un potențial turistic extrem de dezvoltat. Sunt o mulțime de locuri frumoase la noi în țară, care merită vizitate cel puțin o dată în viață. Puțini au auzit, însă, de obiectivul situat peste Castelul Peleș, care i-a impresionat pe turiștii străini.

Cea mai iubită cetate din România

România are o mulțime de locuri frumoase și ne dă mereu motive să ne mândrim cu ea. Este cunoscută peste hotare și iubită de o mulțime de turiști străini și chiar și premiată pentru măreția ei.

De curând, orașul Alba-Iulia a primit o distincție extrem de importantă. Mai exact, cetatea Alba Carolina a primit „Recenzia de aur – 2023” din partea Google Maps. Anunțul a fost făcut chiar de către primar, care nu își mai încape în piele de bucurie.

„E o mare bucurie pentru Alba Iulia să primească această distincţie din partea Google, cu atât mai mult cu cât Cetatea Noastră a primit cea mai mare notă (4,8 din 5) dintre toate obiectivele turistice câştigătoare, clasându-se peste Castelul Peleş sau Cetatea Oradea şi la egalitate cu Palatul Culturii din Iaşi”, a scris edilul din Alba pe Facebook.

Este o cetate cunoscută, care se pare că e mult mai apreciată decât Castelul Peleș. Străinii o adoră și se află pe lista principalelor obiective turistice de la noi din țară.

De ce să vizitezi Cetatea Alba Carolina

Cetatea Albă Carolina este un monument istoric și o atracție turistică importantă din România. Situată în municipiul Alba Iulia, această cetate impresionantă reprezintă un simbol al istoriei și identității naționale. Construită în secolul al XVIII-lea, cetatea a jucat un rol crucial în evenimente cheie ale istoriei românești.

Cetatea Albă Carolina a fost proiectată de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti în stil baroc, iar construcția a început în anul 1714, în timpul domniei împăratului Carol al VI-lea de Habsburg. Ea a fost denumită în onoarea împăratului și pentru a sărbători victoriile acestuia în război. Cu ziduri impresionante, bastioane, fortificații și porți ornate, cetatea a fost concepută pentru a rezista la atacuri și pentru a oferi protecție orașului.

Un moment semnificativ din istoria Cetății Alba Carolina este legat de Marea Adunare Națională din 1 Decembrie 1918, când aici a avut loc unirea Transilvaniei cu România. Această adunare a marcat un pas esențial în formarea statului român modern.

Astăzi, Cetatea Albă Carolina este un loc important pentru turiști, cu alei pietonale pitorești, zone verzi și numeroase obiective turistice. Vizitatorii pot explora monumente precum Catedrala Încoronării, Muzeul Național al Unirii, precum și diferite expoziții și evenimente culturale desfășurate în incinta cetății.

Cetatea Albă Carolina nu doar păstrează istoria și moștenirea României, ci și oferă o priveliște impresionantă asupra orașului Alba Iulia și a împrejurimilor. Este un loc care îmbină frumusețea arhitecturii cu semnificația istorică, atrăgând atât turiști din țară, cât și din străinătate.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Bizușa, „perla” Sălajului, lăsată de izbeliște. Pădurea a „înghițit” izvoarele termale
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Pensiile pe decembrie. Decizie la Ministerul Muncii: Era insuficient
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
750 de LEI GRATIS de la STAT! CERERILE se depun până pe 31 DECEMBRIE
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro