09 mai 2022 | 15:04

Locul din lume unde se află cel mai mare oraș subteran. Ar fi avut între 60.000 – 70.000 de locuitori

Diverse
Locul din lume unde se află cel mai mare oraș subteran. Ar fi avut între 60.000 - 70.000 de locuitori
Orasul subteran din Midyat, Turcia, ar fi adapostit pana la 70000 de locuitori

Oamenii de știință au descoperit locul din lume unde se află cel mai mare oraș subteran. Fostul oraș ar fi adăpostit între 60.000 și 70.000 de locuitori. Unde se află această locație incredibilă, vedeți în rândurile de mai jos.

Arheologii au descoperit cel mai mare oraș subteran din lume. A fost folosit mii de ani

Mai mulți arheologi de la Muzeul din Mardin, situat în sud-estul Anatoliei, Turcia, au făcut o descoperire incredibilă. Au găsit un oraş subteran uriaș, loc care ar putea fi cel mai mare din lume de acest fel. Arheologii bănuiesc că orașul subteran ar fi adăposit între 60.000 și 70.000 de suflete.

În interiorul sitului arheologic din districtul Midyat din sud-estul provinciei Mardin oamenii de știință au descoperit lăcașuri de cult, silozuri, fântâni de apă și pasaje cu coridoare. În plus, au fost descoperite mai multe artefacte ce aparțin secolelor II și III d.Hr.

Orașul este așa cum a fost construit

Orașul Midyat este considerat un muzeu natural, unde se pot găsi case de piatră, hanuri, moschei, biserici și mănăstiri vechi de mii de ani. În interioriul orașului subteran a fost găsită și o peșteră, în cadrul unui proiect de curățare și conservare a străzilor și caselor istorice, demarat în urmă cu aproximativ doi ani.

Astfel, după ce s-a stabilit că peștera este o trecere către diferite alte locuri, cu coridoare, au fost lansate lucrări de excavare pentru scoaterea la lumină a întregului oraș subteran.

Au mai fost descoperite orașe subterane, dar nu ca cel de acum

Gani Tarkan, directorul Muzeului Mardin și șef al proiectului arheologic, a spus că săpăturile se vor răspândi în tot districtul.

Acesta a mai precizat că modele similare de orașe subterane au fost descoperite în Anatolia, numai că orașul subteran din Midyat are caracteristici complet diferite.

Orașul subteran, folosit timp de 1900 de ani

„A fost folosit neîntrerupt timp de 1.900 de ani. A fost construit pentru prima dată ca ascunzătoare sau zonă de evadare. Este cunoscut faptul că creștinismul nu era o religie oficială în secolul al II-lea. Familiile și grupurile care au acceptat creștinismul s-au adăpostit în general în orașe subterane pentru a scăpa de persecuția Romei”, a spus Gani Tarkan, potrivit Daily Sabah.

Creștinii s-au adăpostit în orașul subteran

Specialiștii cred că orașul subteran a fost construit exact pentru a adăposti grupuri creștine.

”Posibil, orașul subteran Midyat a fost unul dintre spațiile de locuit, construit exact în acest scop. Este o zonă în care estimăm că cel puțin 60-70.000 de oameni trăiau,” a adăugat Gani Tarkan.

Autoritățile turce se așteaptă ca numărul de vizitatori ai orașului subteran să crească semnificativ odată terminarea excavărilor și descoperirea completă a locației unice.