Frigiderele sunt chiar cele mai răspândite aparate electrocasnice din locuințele românilor, însă mulți dintre noi nu cunosc regulile importante pentru ca acesta să nu se strice ușor. Vezi în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi când îți amenajezi bucătăria.
Nu există casă fără un frigider, fiind unul dintre cele mai importante aparate dintr-o locuință.
Totuși, există posibilitatea ca frigiderul să se strice brusc, însă are câteva motive despre care sigur nu știi.
Unul dintre lucrurile importante este să știi unde îl poziționezi, mai precis, la ce distanță trebuie să fie frigiderul de peretele bucătăriei.
Toți românii știu cât timp și grijă necesită amenajarea bucătăriei, însă foarte important este să cunoști distanța potrivită la care trebuie plasat de perete, dar și de mobilier.
De multe ori aceasta e cauza pentru care frigiderul se strică mai repede decât ar trebui.
Un alt lucru pe care sigur îl știi despre frigidere este faptul că, pe cât de multă nevoie ai de el, pe atât de multă incomoditate provoacă.
De cele mai multe ori, acest aparat electrocasnic este plasat după gustul oamenilor din casă.
Există anumite reguli de așezare a acestuia, iar specialiștii germani spun că niciodată nu trebuie să amplasăm frigiderul lipit de perete, nici cu partea din spate, nici pe una dintre cele două laterale.
Deoarece acesta are nevoie de loc suficient să se ventileze corespunzător, altfel încât, căldura degajată de sistemul de răcire trebuie să aibă posibilitatea să se disperseze.
Fără ventilația de care are nevoie, aerul cald se acumulează și compresorul funcționează în continuu, ceea ce scurtează viața electrocasnicului.
Când se planifică amplasarea frigiderului trebuie să se ia în calcul un spațiu de ventilație de cel puțin 200 cm, spațiul până la peretele din spatele frigiderului fiind de circa 15 centimetri.
Astfel, eficiența energetică a frigiderului crește direct proporțional cu spațiul de ventilație.
De asemenea, pentru ca frigiderul tău să se deschidă ușor, trebuie lăsat suficient spațiu între perete și mobilă pentru ca atunci când îi deschizi ușa să nu se lovească nici de perete, nici de alte obiecte.
Te-ar putea interesa: Ce trebuie să scoți din priză ca să plătești mai puțin: cum micșorezi factura la curent, în pași simpli