Locul de pe Pământ unde soarele nu răsare timp de 4 luni. Ce fac oamenii de aici

Locul de pe Pământ unde soarele nu răsare timp de 4 luni. Ce fac oamenii de aici
În ce loc din lume nu răsare soarele timp de 4 luni

Lumina soarelui a devenit un adevărat lux pentru oamenii care locuiesc într-o anumită zonă de pe Pământ. Aceștia recurg la diferite trucuri pentru a se bucura de o viață cât se poate de normală, chiar dacă soarele nu răsare timp de 4 luni și acest lucru îi face să se confrunte cu numeroase probleme.

La ce trucuri recurg oamenii care nu văd lumina soarelui timp de 4 luni

Mulți se bucură în momentele în care soarele rămâne cât mai mult pe cer, însă există locuri unde oamenii nu au parte de lumină o lungă perioadă de timp. Mai exact, cei care locuiesc într-o mică așezare din Suedia au ajuns să recurgă la diverse trucuri pentru a uita de probleme.

În interiorul Cercului Polar, la 250 de kilometri, se află satul Abisko. Acesta este cufundat într-o beznă totală în octombrie, noiembrie, decembrie și ianuarie. Locuitorii de acolo abia așteaptă ca lumina să revină în februarie. Din păcate, acest lucru și-a pus amprenta asupra oamenilor.

Mulți nu mai sunt motivați să iasă din casă, ținând cont că soarele nu răsare timp de 4 luni. De asemenea, cercetătorii au transmis că anumite persoane nu se pot adapta la nopțile lungi, așa că încep să aibă diverse probleme. Ba chiar, unii se luptă cu depresia.

„Unii oameni nu se pot adapta la asta (la nopțile lungi, n.red.). Încep să intre în depresie, mănâncă necontrolat și se îngrașă.”, arată Mariana Figueiro, cercetător, potrivit Digi24.

Ce soluții au fost găsite

Scandinavii se bucură enorm în momentul în care soarele apare deasupra comunității din Abisko. Toți oamenii care locuiesc acolo urcă pe dealurile de lângă sat și stau acolo pentru a sărbători momentul. Aceștia duc o adevărată luptă timp de 4 luni, însă au găsit diferite soluții pentru a rezista.

Cei care duc dorul zilelor în care se pot bucura de statul afară, la soare, pot să meargă în camerele de lumină situate în centrele spa. Scandinavii au găsit o soluție genială pentru a reuși să facă față lunilor cufundate în beznă.

„Avem lămpi de lumină care simulează lumina solară. Efectul este similar celui pe care îl are statul afară 20 de minute, în timpul verii.”, a explicat Fia Magnusson, directoarea unui centru spa.

Cu toate acestea, chiar dacă respectivele camere sunt folositoare, lumina artificială nu o poate înlocui pe cea naturală. Comunitatea din Abisko abia așteaptă ca soarele să răsară în luna februarie, ținând cont că multe persoane se confruntă cu suferință în cele 4 luni.