Locuiește în cel mai vechi mall, iar condițiile sunt surprinzătoare: cum este posibil

Din cauza comerțului online, foarte multe mall-uri tradiționale ajung să se închidă, dar unii antreprenori au găsit altă întrebuințare pentru clădirile imense.

Din ce în ce mai mulți oameni încearcă să trăiască în spații restrânse și să se obișnuiască fără prea multe comodități. Acești oameni pun accent pe alte lucruri în viață, dincolo de posesiuni fizice. Ei caută să se bucure de viață, să călătorească și să experimenteze lucruri noi. Acești oameni fac parte din curentul ”tiny house” (casă mică).

casa in mall

În mod tradițional, ideea de casă mică a fost asociată cu rulote mai mult sau mai puțin creative. De curând însă, diverse spații au fost transformate în spații rezidențiale pentru cei care nu au nevoie de foarte mulți metri pătrați. Asta s-a întâmpla și în cazul unui mall din Providence, Rhode Island. Acesta este cel mai vechi din Statele Unite ale Americii. A fost construit în 1828.

Clădirea cu pricina este intitulată The Arcade și în 2008 și-a închis porțile publicului larg. Din fericire, în loc să se transforme în ruină, după câțiva ani, a fost cumpărată de antreprenorul imobiliar Evan Granoff. Conversia spațiului a mai durat ceva timp, dar la final, a obținut 48 de micro apartamente, după cum se poate vedea în clipul de mai jos.

Acestea au fost realizate cu ajutorul firmei de arhitectură Northeast Collaborative Architects și arată spectaculos. Toate apartamentele sunt distribuite pe două etaje din mall, în timp ce parterul include câteva magazine, cafenele, o pizerie, un bar, un magazin de haine vechi vintage și o librărire.

În privința micro apartamentelor din mall, cu două excepții, toate se întind pe o suprafață de 21 de metri pătrați. Din cauza restricțiilor legislative, într-un spațiu atât de mic este interzisă prezența unei instalații de gaz, dar în rest, ai cam tot ce îți trebuie, de la frigider la mașină de spălat vase, de la baie, la un pat surprinzător de generos. Prețul de închiriere, din cauza faptului că mall-ul este situat foarte aproape de centrul orașului, variază între 800 și 1800 de dolari pe lună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI