Localitățile de lângă București care intră în carantină de noapte. La cât a ajuns rata de infectare

Localitățile de lângă București care intră în carantină de noapte. La cât a ajuns rata de infectare
Localitatile de langa Bucuresti care intra in carantina de noapte. La cat a ajuns rata de infectare

Localitățile din jurul Capitalei se închid pe rând, după ce rata de infectare a explodat. Este jale ce se întâmplă chiar lângă București! Locuitorii din aceste zone intră în carantină de noapte.

Localitățile din jurul Capitalei intră în carantină

Nouă localități din județul Ilfov intră în carantină de noapte. Locuitorii vor putea ieși din casă doar în baza adeverinței pe propria răspundere. În cazul în care sunt opriți de polițiști, aceștia trebuie să arate declarația valabil în intervalul 20-5. Măsura a intrat în vigoare luni dimineață (n.r. – 27 septembrie), ora 10.00.

În aceste localități de lângă București s-a instituit carantina de noapte, pe timp de weekend, după ce rata de infectare cu coronavirus a depășit șase la mia de locuitori. Cele nouă localități care au intrat în carantina de noapte sunt: Afumați – 7,36, Bragadiru – 7,75, Chiajna – 7,25, Dărăști-Ilfov – 6,25, Dobroești – 8,91, Mogoșoaia – 8,57, Otopeni – 6,35, Popești-Leordeni – 6,68 și Voluntari – 6,77.

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator poate fi descărcat de aici:

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator.

Unde se închid magazinele la ora 18.00

În localitățile în care rata de infectare cu SARS-COV-2 a trecut de șase la mia de locuitori, dar este mai mică decât 7,5, magazinele vor fi închise mult mai devreme, adică la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Certificatul verde COVID-19 rămâne în vigoare în zonele cu rată de infectare de peste 3 la mie.

În București, rata de infectare a depășit patru la mia de locuitori, motiv pentru care s-au luat mai multe măsuri. Comitetul pentru Situații de Urgență din București a precizat, duminiă, 26 septembrie, că masca de protecție este obligatorie în spațiile publice aglomerate, inclusiv cele în aer liber. Sălile de fitness vor funcționa de luni, 27 septembrie, la o capacitate de 50%, iar accesul va fi permis doar persoanelor care sunt vaccinate, testate sau au fost bolnave.

Certificatul verde Covid, valabil în restaurante, cafenele și săli de fitness

Participarea la activitățile sportive va fi permisă doar persoanelor vaccinate, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu noul coronavirus.

Certificatul Covid este valabil și în restaurante, cafenele sau food court-uri din mall-uri.

„Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa. Astfel, hotărârea de ieri prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă certificatul verde.

Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă”, a precizat recent Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În funcție de evoluția epidemiologică, în Capitală se vor putea institui măsuri suplimentare, cu respectarea normelor legale în vigoare, anunță Prefectura București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI