Masca redevine obligatorie pentru români. Unde trebuie să o poarte toți

Masca redevine obligatorie pentru români. Unde trebuie să o poarte toți
Masca redevine obligatorie pentru romani. Unde trebuie sa o poarte toti

Informație de ultimă oră! Masca de protecție redevine obligatorie pentru români, după ce cazurile noi de coronavirus au explodat. Unde se aplică măsură și ce trebuie să știe toată lumea, înainte de a ieși din casă.

Masca de protecție redevine obligatorie

Valul patru al pandemiei de coronavirus ne obligă să nu renunțăm la masca de protecție. Aceasta trebuie purtată pentru a ne proteja de infecția cu noul coronavirus. Autoritățile anunță că masca redevine obligatorie.

Incidența Covid a trecut de 4 la mie în Capitală, ceea ce înseamnă că se impun noi măsuri, pentru a opri răspândirea virusului nemilos în București. Astfel, una dintre reguli presupune purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice aglomerate, inclusiv cele în aer liber.

Incidenţa cazurilor de Covid a ajuns la 4,35 la mie, în Capitală

Comitetul pentru Situații de Urgență din București a anunțat o serie de măsuri după o ședință desfășurată duminică, 26 septembrie, în condițiile în care incidența cazurilor de Covid a depășit 4 la mie în Capitală. Potrivit CSUB, masca de protecție este obligatorie în spațiile publice aglomerate, inclusiv cele în aer liber. Sălile de fitness vor funcționa la o capacitate de 50%, iar accesul va fi permis doar persoanelor care sunt vaccinate, testate sau au fost bolnavi.

Când intră în vigoare noile restricții

Noile restricţii aplicate în Capitală intră în vigoare din această noapte, de la ora 00.00, și au o durată de 14 zile.

Incidenţa cazurilor de Covid a ajuns la 4,35 la mie, în București. Din această cauză, în spaţiile publice, cum ar fi pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, care să acopere nasul şi gura.

Accesul în sălile de fitness este permis doar în anumite condiții

De asemenea, sălile de sport şi/sau fitness vor funcționa la o capacitate de 50%, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea la activitățile sportive va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În funcție de evoluția situației epidemiologice ân Capitală, se vor putea institui măsuri suplimentare, cu respectarea normelor legale în vigoare, anunță Prefectura București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI