Localitatea din România unde restricțiile au fost prelungite. Incidența a depășit 10 la mia de oameni

Localitatea din România unde restricțiile au fost prelungite. Incidența a depășit 10 la mia de oameni
Restricțiile au fost prelungite într-o localitate din România. Ce se întâmplă?

Restricțiile au fost prelungite într-o localitate din România unde incidența a ajuns azi la 10.14 la mia de locuitori. Unde trebuie să aibă grijă românii și ce detalii au scos în prim-plan autoritățile?

Restricțiile au fost prelungite într-o localitate din România: decizia autorităților

Restricțiile de circulație pe timp de noapte și programul scurt pentru magazine au fost extinse în localitatea arădeană Ignești. Incidența a depășit aici 10 la mia de locuitori. Concret, începând din cursul zilei de miercuri, în Ignești restricțiile de circulație pe timp de noapte se aplică toată săptămâna, nu doar în weekend.

De asemenea, magazinele vor avea program până la orele 18:00 toată săptămâna. Prima localitate din Arad cu restricții a fost Dezna, unde incidența era de 5.31 la mia de locuitori la începutul săptămânii, iar marți de 5.33.

Aici, restricțiile de circulație pe timp de noapte sunt în vizorul cetățenilor doar în weekend. Incidența era de 4.35 la mie în Ignești în cursul zilei de luni, iar marți a ajuns la 10.14.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a decis din acest moment extinderea restricțiilor tot timpul. În județ au fost confirmate 24.040 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, dintre care 18 doar în ultimele 24 de ore. Numărul total de decese a ajuns la 978 de persoane care s-au stins din viață din cauza infectării cu virusul.

„Dacă cifrele se înrăutăţesc…”

Ministrul Sănătății a declarat în cursul zilei de sâmbătă că dacă cifrele se înrăutățesc, autoritățile se văd nevoite să intervină cu măsuri de precauție pentru limitarea răspândirii infecției.

Modificările care ar putea apărea nu vor viza persoanele deja vaccinate. De asemenea, oficialul a mai declarat că școlile vor fi afectate în ultima instanță de astfel de restricții. Aceste noi schimbări menționate sunt pentru moment doar la stadiul de discuție.

„Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei şi să ţinem cât de mult putem şcolile deschise, pentru că nu putem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor, consecinţe a ceea ce s-a întâmplat anul trecut.

Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. Vom discuta”
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI