Restricții în mall-uri pentru persoanele nevaccinate?! Florin Cîțu a lămurit tot

Restricții în mall-uri pentru persoanele nevaccinate?! Florin Cîțu a lămurit tot
În următoarea ședință de guvern se vor lua mai multe măsuri pentru campania de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea ca persoanele nevaccinate să nu aibă voie în mall. După ce s-a vorbit despre faptul că doar vaccinații ar mai putea intra în spații închis perecum cinematografe, restaurante sau centre comerciale, premierul lămurește situația.

Ce se întâmplă cu persoanele nevaccinate privind accesul la mall

Florin Cîțu spune că nu este adeptul variantei ca persoanele vaccinate și cele nevaccinate să meargă separat la mall. El a precizat că mall-urile au fost deschise anul trecut, atunci când nu exista vaccin și ar fi „ridicol” să se închidă acum.

El a fost întrebat dacă va fi necesar certificatul de vaccin în malluri, în weekend, răspunzând că autoritățile se gândesc să ia în calcul și această soluție.

“Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală.

Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall. Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise.

Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul. Nu văd această soluţie niciodată”, a afirmat Florin Cîţu.

Se iau noi măsuri pentru încurajarea vaccinării

El a vizitat săptămâna trecută un centru de vaccinare din Botoșani, spunând că a vrut să verifice capacitatea de vaccinare.

“Am venit să văd că există această capacitate de vaccinare, că este intactă, că nu s-a schimbat nimic şi suntem pregătiţi pentru a vaccina la capacitate maximă. (…) E foarte important să păstrăm capacitatea de vaccinare”, a explicat premierul.

Totodată, vicepremierul Dan Barna anunță că în următoarea ședință de Guvern va fi, cel mai probabil, adoptat actul normativ care va reglementa noi măsuri pentru încurajarea vaccinării.

Ce spune Raed Arafat

De altfel, Raed Arafat a spus că în mall-uri se poartă masca de protecție, spre deosebire de cinematografe.

”La acest moment, la această incidenţă să spui că fac restricţii mai mult decât purtarea măştii, iar la mall se poartă mască, dar la cinematograf acolo nu se poartă, mai cumperi popcorn şi suc şi nu se mai poartă mască.

În rest, la acest moment nu e necesar să iei măsuri mai mult în zonele respective. Dacă cresc incidenţele, se pot discuta alte măsuri.

Dar la acest moment nu e nicio decizie în acest sens şi hotărârea de guvern care va prelungi starea de alertă nu va veni cu restricţii în plus, vor rămâne cele actuale”, a declarat Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI