Restricții de circulație pe timp de noapte și program scurt pentru magazine în Arad. Rata de infectare a depășit 4 la mie

Restricții de circulație pe timp de noapte și program scurt pentru magazine în Arad. Rata de infectare a depășit 4 la mie
Restricții de circulație pe timp de noapte și program scurt pentru magazine în Arad. Rata de infectare a depășit 4 la mie

Autoritățile județene au impus restricții de circulație pe timp de noapte și program scurt magazinelor din localitățile arădene Ignești și Dezna, valabile în weekend. Incidența cazurilor de infectare cu COVID-19 în cele două localități a depășit 4 la mia de locuitori.

Rată de infectare mare în două localități din Arad

Luni, incidența în localitatea Dezna era de 5,31 la mie, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad. Aceasta este prima localitate din județ în care s-au aplicat anumite restricții încă de sâmbătă. Atunci, incidența depășea 3 la mie. De asemenea, în localitatea Ignești, incidența este de 4,35 la mie.

CJSU a emis hotărâri de aplicare a restricțiilor prevăzute în situațiile în care incidența depășește 4 la mie, în ambele cazuri. Circulația pe timp de weekend este interzisă după ora 20:00, fără o justificare menționată în declarație.

De asemenea, magazinele se vor închide la ora 18:00. Restricțiile rămân în vigoare până când rata de infectare scade sub 3,5 la mie. Pe de cealaltă parte, restricții precum suspendarea activității la interior a restaurantelor, interzicerea evenimentelor cu public numeros în spațiu închis și închiderea sălilor de spectacol sau a cluburilor se vor aplica tot timpul.

Mai mult de atât, în localitățile Fântânele și Moneasa, sunt înregistrate incidențe de 1,88 la mia de locuitori, respectiv 2,4. Cele două sunt cele mai mari localități din județ, după Ignești și Dezna.

Rata de infectare în creștere la nivel național

Județul cu cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus este Ilfov, respectiv 0.93 la mia de locuitori. Pe următorul loc se află București, cu 0,76, apoi Bistrița Năsăud, cu 0.67. Potrivit datelor oficiale, la polul opus se află Covasna, cu 0.5 la mia de locuitori, Botoșani cu 0.12 și Sălaj cu 0.13.

La nivel național, incidența cazurilor la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este de 0,43. Față de ieri, s-a înregistrat o creștere, fiind 0,41.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.571 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.543 în Italia, 16.778 în Spania, 198 în Marea Britanie, 129 în Franța, 3.124 în Germania,  95 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 5 în SUA, 8 în Suedia,  143 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveția, 4 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 7 în Bulgaria, 19 în Cipru, 4 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 14 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 9 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia, 2 în Croația și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Finlanda și Polonia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI