11 oct. 2023 | 21:43

Localitatea din România unde mamele primesc câte 1.000 de lei pentru fiecare copil născut. De ce s-a luat această decizie

Economic
Localitatea din România unde mamele primesc câte 1.000 de lei pentru fiecare copil născut. De ce s-a luat această decizie
Localitatea din România unde mamele primesc câte 1.000 de lei pentru fiecare copil născut. De ce s-a luat această decizie

Vești bune pentru toate femeile care vor deveni mame în următoarea perioadă. Statul a decis: le oferă câte 1000 de lei pentru fiecare copil născut. Vezi care este localitatea unde româncele primesc bani dacă devin mame și de ce autoritățile au luat această decizie.

Bani pentru copiii nou-născuți

Vești bune pentru viitoarele mămici, care nu au fost uitate de stat. Aflăm de la autorități că toate femeile dintr-un sat minier, care vor da naștere unor copii, vor primi un ajutor substanțial pentru a-i îngriji pe cei mici.

Este vorba, de fapt, despre suma de 1000 de lei, un stimulent pentru femeile din comuna Băiuț. Este o zonă în care se nasc tot mai puțini copii și populația a devenit foarte îmbătrânită. Astfel, autoritățile încurajează localnicii să își întemeieze familii.

„Este vorba despre 1.000 de lei. Un stimulent pe care administraţia locală din comuna Băiuţ îl acordă pentru tinerele mămici care aduc pe lume un copilaş”, spune reporterul Observator.

Până acum, doar două persoane au beneficiat de ajutor. Este, însă, un început bun, iar primarul speră că localnicii vor lua în serios problema comunei și își vor mări familiile.

Până în acest moment au beneficiat de această sumă două mămici, iar decizia a fost luată abia după ce în localitate au fost înregistrate foarte multe persoane care deja depăşesc vârsta de 50 de ani”, spune Simona Vasiac.

Bani de la stat pentru tinerii de 18 ani

Nu mulți au auzit de Programul Centenar Junior, un sprijin remarcabil pentru tinerii din zilele noastre. Statul îi ajută pe părinți și copii să pună deoparte bani pentru vremurile care vin și le asigură o sumă remarcabilă juniorilor.

Vezi și: Marcel Ciolacu, despre ajutorul acordat unei categorii de români: ”Banii ajung în prima jumătate a acestei luni”

Mai exact, acest program a fost înființat cu scopul ca tinerii să aibă, la vârsta de 18 ani, suma de peste 30.000 de lei. Vestea bună este că și guvernul român contribuie la acest cont, pentru a-i încuraja pe adulți să se gândească mai mult la viitorul urmașilor.

Prin intermediul acestui program, guvernul român deschide un cont la Trezoreria Statului în numele fiecărui copil cu vârsta sub 18 ani. Dacă familia depune anual 1200 de lei în acest cont, statul acordă o primă anuală de 600 de lei și oferă o dobândă de 3%.

Cu alte cuvinte, prin simpla depunere anuală de 1200 de lei în acest cont, familia unui nou născut poate să asigure copilului lor o sumă de peste 30.000 de lei la împlinirea vârstei majoratului.

Bani pentru tinerii români

O familie care depune anual 1.200 de lei în contul unui nou-născut îi asigură copilului lor, la vârsta majoratului, aproape 40.000 de lei, cu o creștere de 11.000 de lei față de suma depusă inițial. Astfel,

Te-ar putea interesa și: Bani pentru cuplurile tinere. Condiţia pusă de autorităţile din această ţară pentru ajutorul financiar

Astfel, statul contribuie într-o proporție semnificativă la această sumă. Ajutorul este valabil pentru orice copil, indiferent de cât de bine stă familia lui la capitolul finanțe.

Potrivit experților financiari, părinții din România sunt încurajați să depună bani în contul Centenar Junior prin diferite modalități, cum ar fi numerar la casierii trezoreriilor naționale, mandat poștal sau online prin virament bancar.

Este important să se menționeze numele și CNP-ul copilului pentru care se fac depuneri, astfel încât economiile să fie direcționate în mod corespunzător în beneficiul acestora.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Salată de conopidă, rețeta care a făcut furori pe internet. E delicioasă și se prepară în doar câteva minute
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Maria Ciobanu, la răscruce. A trecut prin momente crâncene
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Ora de iarnă 2024. Nu se mai dă ceasul înapoi? Ora de vară va fi utilizată permanent
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Se dau 25.000 de LEI PENSIE LUNARĂ pentru români! EXISTĂ o CONDIȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro