Se dau de la stat bani pentru cuplurile tinere. Care este condiţia pusă de autorităţile din această ţară pentru ca tinerii să poată intra în posesia ajutorului financiar. Ce urmăresc autoritățile de acolo prin acest stimulent finaciar.
O provincie din estul Chinei oferă tinerilor o ”recompensă” de 137 de dolari dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin.
Autoritățile au luat această decizie pentru a-i convinge pe tineri să se căsătorească, pe fondul îngrijorării tot mai mari legate de scăderea ratei natalității la nivel național, informează The Guardian.
Anunțul a fost publicat pe contul oficial WeChat al județului Changshan, în urmă cu o săptămână, în el precizându-se că recompensa are ca scop promovarea ”căsătoriei și a procreării adecvate vârstei” pentru primele căsătorii.
Astfel, a inclus o serie de subvenții pentru îngrijirea copiilor, fertilitate și educație pentru cuplurile care au copii.
Autoritățile chineze sunt îngrijorate de prima scădere a populației Chinei din ultimii 60 de ani și de îmbătrânirea rapidă a populației și încearcă să implementeze o serie de măsuri.
În China, vârsta minimă legală pentru căsătorie este de 22 de ani pentru bărbați și 20 de ani pentru femei, dar numărul cuplurilor care se căsătoresc a scăzut.
Acesta fapt a dus la scăderea natalității din cauza politicilor oficiale care îngreunează sarcina femeilor singure de a avea copii.
De asemenea, rata căsătoriilor a atins un minim record în anul 2022, de 6,8 milioane, cel mai mic nivel din 1986 încoace, conform datelor guvernamentale publicate în iunie. Astfel, anul trecut s-au înregistrat cu 800.000 de căsătorii mai puțin decât în 2021.
Pe de altă parte, rata de fertilitate din China, care este deja una dintre cele mai scăzute din lume, se estimează că a scăzut la un minim record de 1,09 în 2022, informează presa de stat.
Motivele scăderii natalității în China sunt costurile ridicate pentru îngrijirea copiilor, dar și dorința de a avea o carieră. Acestea au descurajat multe femei să aibă mai mulți copii sau chiar niciunul. În plus, discriminarea de gen și stereotipurile tradiționale sunt încă răspândite în întreaga țară.
Nu în ultimul rând, încrederea scăzută a consumatorilor și îngrijorările tot mai mari cu privire la sănătatea economiei chineze sunt, în plus, factorii-cheie citați de tinerii chinezi care nu vor să se însoare și să aibă copii.