Localitatea din România care reintră în scenariul roșu. Apar din nou restricțiile după ora 20:00

Localitatea din România care reintră în scenariul roșu. Apar din nou restricțiile după ora 20:00
Ce localitate din Romania a intrat sub scenariu rosu de COVID

Vești proaste pentru cetățenii unei localități din România. Incidența COVID-19 a ajuns la 12 la mie, iar primarul orașului tocmai a anunțat că vor apărea noi restricții după ora 20.00. Despre ce zonă este vorba, de fapt, și ce spun autoritățile.

Ce oraș din România reintră în scenariul roșu de COVID-19

Anunțul înfiorător al creșterii numărului de cazuri de infectări cu virusul COVID-19 a alertat autoritățile din localitatea Mărgău, județul Cluj. Din cauza faptului că incidența COVID a crescut la 12 la mie, românii vor fi trimiși din nou în case, iar noi restricții vor fi impuse de către oficialii orașului începând cu ora 20.00.

Primarul Emil Boc trage un semnal de alarmă către toți românii din comuna pe care o conduce. Ce presupun noile restricții și care sunt singurele excepții de la regulă:

„În unitatea administrativ-teritorială comuna Mărgău (12,39), unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se vor aplica, începând cu data de 26.08.2021, următoarele măsuri: Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00-05,00, cu următoarele excepţii (…).

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 05,00-18,00.

Prin excepţie, în intervalul orar 18,00-05,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. (…) Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness”, este notat în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, conform celor de la RTV.

Cine sunt românii care vor putea circula, în continuare, fără restricții

Excepția de la regulă o reprezintă persoanele care se deplasează între locuinţă şi locul de muncă, pentru asistenţă medicală, cele în tranzit prin comună şi cei care se deplasează pentru îngrijirea unor persoane vârstnice sau minori.

În ceea ce-i privește pe agenţii economici, instituțiile care sunt exceptate de la noile reguli de restricție sunt farmaciile, benzinăriile, firmele care livrează la domiciliu şi cele din domeniul transporturilor.

Comuna Mărgău este prima localitate din România care a intrat din nou în scenariu roşu COVID din cauza numărului mare de infectări cu nemilosul virus. Pe lângă acestea, alte două localități din județul Iași au intrat în scenariul galben, în urma căruia autoritățile de la Instituţia Prefectului şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență Iași au fost nevoite să impună anumite restricţii în localitățile Ceplenița şi Răchiteni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI