Restricții de circulație în valul 4 al pandemiei? Ce a anunțat Raed Arafat

Restricții de circulație în valul 4 al pandemiei? Ce a anunțat Raed Arafat
Restrictii de circulatie in valul 4 al pandemiei Ce a anuntat Raed Arafat

Noi restricții de circulație se iau în calcul pentru România, a anunțat Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Impunerea acestei măsuri depinde, însă, de două lucruri, a mai spus șeful DSU.

Ce pregătesc autoritățile române? Anunțul făcut de Raed Arafat

Restricțiile pe timp de noapte ar putea fi reintroduse în țara noastră, este anunțul făcut de secretarul de stat Raed Arafat. Totul depinde de cum va evolua situația epidemiologică în România, în contexul valului patru al pandemiei de coronavirus.

Dacă numărul de cazuri noi de COVID-19 crește, la fel și rata incidenței, atunci autoritățile române vor fi nevoite să ia anumite măsuri. Unele dintre ele vizează circulația pe timp de noapte.

Aceste măsuri nu sunt valabile pentru întreaga țară, ci doar local, în zonele în care se constată o creșterea a incidenței, potrivit spuselor lui Arafat.

”Acum nu sunt astfel de discuții, dar există în hotărârea de guvern mai multe măsuri la care putem să revenim în funcție de creșterea numărului de cazuri și a incidenței.

Da, e posibil ca în unele zone în care incidența crește să se ia măsuri locale sau zonale. Nu pot să vă spun că aceste măsuri vor fi luate imediat sau pe plan național”, a precizat Raed Arafat.

Valul 4 al pandemiei este mult mai periculos. Care este explicația

Șeful DSU trage un semnal de alarmă și spune că potențialul de creștere a numărului de cazuri COVID-19 este destul de mare, în valul patru al pandemiei de coronavirus.

„Potențialul de creștere e unul serios. După ce am văzut cifrele și modul de creștere e clar că e posibil să asistăm la creșteri mai departe. Noi monitorizăm mai departe ce se întâmplă și care e impactul.

Avem câteva milioane de persoane vaccinate. Sperăm că impactul pe secțiile ATI să nu fie identic cu valul 3. Acum e o categorie care nici nu poate fi vacciantă. Vorbim de copii, ei pot fi afectați mai mult. Să spunem că poate fi un val prelungit e prematur să zicem. De noi depinde cum limităm impactul.”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Raed Arafat a reamintit că cea mai bună metodă prin care ne putem apăra împotriva virusului SARS-COV-2 este vaccinarea, mai ales că unul dintre vaccinuri, Pfizer, a primit aprobare definitivă.

”Vaccinarea rămâne soluția. Unul dintre vaccinuri a primit aprobarea definitivă. Cei care spuneau că nu vor să se vaccineze pentru că niciun vaccin nu are aprobare definitivă, iată că acum avem un vaccin cu aprobare definitivă”, a adăugat Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI