Medicii vin cu noi descoperiri în dreptul persoanelor infectate cu varianta Delta a SARS-CoV-2. Ce se întâmplă cu acestea? Un studiu din Coreea de Sud arată noile detalii. Iată mărturiile unui oficial!
Persoanele infectate cu varianta Delta SARS-CoV-2 au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele testate pozitiv cu varianta originală a virusului, conform specialiștilor din Coreea de Sud. Studiul a mai arătat că încărcătura scade în timp.
Concret, aceasta este de 30 de ori mai mare după patru zile, ulterior de 10 ori după nouă zile și corespunde nivelului observat la alte variante după alte 10 zile, mai arată Agențiea Coreene de Control și Prevenție a Bolilor (KDCA).
Virusul se răspândește cu mult mai ușor dacă vorbim despre varianta Delta cu o încărcătură mai mare, iar numărul infectărilor și spitalizărilor are de suferit, spune Lee Sang, un oficial al Ministerului Sănătății.
„Dar nu înseamnă că Delta este de 300 de ori mai infecțioasă… rata de transmisie este de 1,6 ori mai mare decât în cazul variantei Alpha și de aproximativ două ori mai mare decât versiunea originală a virusului”, subliniază Lee, arată Reuters.
Varianta Delta SARS-CoV-2 a fost identificată pentru prima dată în India și varianta Alpha în Marea Britanie. Cetățenii trebuie să se testeze imediat cum dezvoltă simptome COVID-19 și să evite întâlnirile față în față pentru a evita răspândirea variantei Delta – tulpina dominantă la nivel mondial la moment.
Studiul a mai comparat încărcătura virală a 1.848 de pacienți infectați cu varianta Delta cu 22.106 de persoane care au avut alte tulpini. Coreea de Sud a vaccinat 51.2% din populația sa de 52 de milioane cu cel puțin o doză din vaccin. Un număr de 23.9% au primit ambele doze.
„Există un gradient de risc în relaţie cu vârsta, pentru SARS-CoV-2, bine documentat. Persoanele din grupe de vârstă mai înaintată şi cele cu comorbidităţi au probabilitate mai mare de a fi spitalizate sau a muri din cauza COVID-19. Într-un scenariu de reducere treptată cu 50% a intervenţiilor non-farmaceutice (NPI) până la 1 septembrie 2021, incidenţa SARS-CoV-2 este de aşteptat să crească la toate grupele de vârstă, cu cea mai mare incidenţă la sub 50 de ani.
Scenariile realizate prin modelare indică faptul că orice relaxare în lunile de vară a stricteţii măsurilor non-farmaceutice care erau în vigoare în EU/EEA la începutul lunii iunie ar putea duce la o creştere zilnică, rapidă şi semnificativă, a numărului de cazuri în toate grupele de vârstă.
De asemenea, indică o creştere asociată a numărului de spitalizări şi decese care pot atinge aceleaşi niveluri din toamna anului 2020 dacă nu se iau măsuri suplimentare”
Evaluare Institutul de Sănătate Publică realizat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile