Liviu Dragnea, greșeală gravă la Iași. Ce spune despre Ștefan cel Mare

Liviu Dragnea, greșeală gravă la Iași. Ce spune despre Ștefan cel Mare
Liviu Dragnea a avut un discurs populist la Iași

Liviu Dragnea a vrut să pară deștept în fața celor care s-au adunat la Iași să îi asculte discursul. A făcut referire la Ștefan cel Mare, despre care a spus că a purtat 47 de bătălii, dar se pare că liderul PSD a citit din cartea greșită sau a fost informat eronat.

„Patria înseamnă pace, nu război, poporul înseamnă unitate, nu dezbinare, patriotismul înseamnă conștiință și nu case dobândite fraudulos. Ștefan cel Mare a luptat în 47 de bătălii fiindcă a iubit pacea. Trebuie să ne străduim să învățăm de la ei cum trebuie căutată pacea politică, socială, economică. Noi, cei din PSD știm cât de importantă e pacea”, a spus Liviu Dragnea în timpul mitingului PSD de la Iași, la care au participat mii de oameni aduși cu autocarele.

Ce nu știe Liviu Dragnea e că Ștefan cel Mare a purtat 36 de bătălii în 47 de ani de domnie și a câștigat 34 dintre acestea. Dar cu asemenea susținători, nu poți cere prea multe nici de la un lider de partid.

Ce a mai spus Dragnea la Iași

Liviu Dragnea a avut un discurs populist în fața oamenilor adunați în centrul orașului Iași și la un moment dat a transmis un mesaj pentru câțiva protestatari infiltrați în mulțimea de susținători PSD.

„România are nevoie de patriotism şi de patrioţi. Ţara noastră a uitat să mai fie o patrie, Iohannis, patria nu înseamnă război! Băsescu şi Iohannis i-au asmuţit pe români unii împotriva altoa. (…) Românii nu sunt de două feluri, aşa cum spune Iohannis, nimeni nu are dreptul să-i împartă în două tabere.

(…) Sunt o mână de derbedei care asta ştiu să facă, că sunt plătiţi. (…) Vreţi să renunţ la programul de guvernare de dragul câtorva care ţipă?

(…) Aveţi impresia că ce face Iohannis şi slugile lui ne ajută? Iohannis şi cei care latră pentru el au uitat că nu avem doar dreptul să guvernăm, ci şi obligaţia, dată de Constituţie?! Dacă Iohannis şi slugile lui blochează România în numele unor interese străine, înseamnă că o ţară întreagă este trădată şi batjocorită”, a spus, printre altele, Liviu Dragnea.

Urmăriți Playtech.ro și pe