VIDEO Cum a fost primit Liviu Dragnea la protestul de la Iași

VIDEO Cum a fost primit Liviu Dragnea la protestul de la Iași

PSD organizează, joi, un miting electoral la Iași la care sunt așteptați, potrivit organizatorilor, 40.000 de persoane. La eveniment va participa și liderul PSD, Liviu Dragnea.

Un miting de amploare al PSD are loc, joi, la Iași, în prezența liderului partidului, Liviu Dragnea. Evenimentul are loc în Piața Unirii, acolo unde, din cauza numărului mare de participanți, zona a fost blocată.

În oraș s-au adunat însă și contestarii PSD. Numărul lor e de ordinul sutelor, potrivit imaginilor de pe rețelele de socializare. Liviu Dragnea e așteptat la Iași cu huiduiueli și scandări anti-guvernamentale. Oamenii s-au înarmat cu pancarte și vuvuzele și au ieșit în stradă pentru a striga mesaje anti-PSD.

Centrul orașului Iași, blocat de participanții la mitingul PSD

Mitingul are loc în Piaţa Unirii, iar autoritățile au luat măsuri sporite de securitate pentru a fi sigure că nu există incidente. Primarul Iașului, Mihai Chirica, spera să nu apară violențe.

„Avem câteva informaţii, mai mult sau mai puţin verificate în momentul de faţă, dar vor fi verificate pe parcurs şi eu aş vrea să aduc la cunoştinţă faptul că Iaşiul pe 9 Mai nu va deveni Bucureştiul din 10 August, din mai multe considerente. Nu vom mai sta cu mâinile încrucişate să vedem cum nişte bande de descreieraţi intră în mulţime şi tulbură ordinea. Va fi ultrasupravegheat video, iar toată înregistrarea va fi la Primăria Iaşi, aviz celor care au nevoie de aceste înregistrări”.
Mihai Chirica, primar Iași

Social-democrații nu au ales întâmplător ziua de 9 mai pentru organizarea mitingului. E posibil ca PSD să fi organizat acest eveniment, în această zi, tocmai pentru a încerca să deturneze atenția de la summit-ul de la Sibiu.

Acolo sunt prezenți toți decidenții europeni, în frunte cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Gazda evenimentului este președintele Klaus Iohannis. Premierul Viorica Dăncilă nu se află la Sibiu, ea fiind într-o vizită oficială în Cluj și Alba-Iulia.