16 iul. 2021 | 15:50

Liviu Dragnea, probleme cu legea chiar dacă a fost eliberat. Ce se întâmplă

Politică
Liviu Dragnea, probleme cu legea chiar dacă a fost eliberat. Ce se întâmplă
Liviu Dragnea, probleme cu legea chiar dacă a fost eliberat. Ce se întâmplă

Liviu Dragnea nu scapă de problemele cu legea, chiar dacă tocmai ce a fost eliberat penitenciar după anii petrecuți în spatele gratiilor.

Liviu Dragnea, probleme cu legea chiar dacă a fost eliberat. Ce se întâmplă

Fostul președinte al PSD mai are două dosare în care este cercetat de către DNA.

Politicianul ar putea să nu se bucure prea mult timp de libertate, iar asta depinde de prioritatea pe care dosarele în care este cercetat o au pe lista DNA.

Liviu Dragnea este cercetat în dosarul vizitei în SUA și în dosarul Tel Drum. El tocmai a fost eliberat condiționat după ce a ispășit două treimi din pedeapsa de 3 ani și 6 luni pe care a primit-o în urma condamnării din dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA privind dosarul finanțării vizitei sale în SUA în 2017, fiind acuzat de trafic de influență în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Liviu Dragnea, anchetat în dosarul privind vizita în SUA

Acest dosar este amânat de Tribunalul București, asta după ce mai mulți judecători formulează cereri de abținere.

„În perioada ianuarie 2017 – mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, constând în:

Asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a preşedintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfăşurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obţinut prin intermediul unui om politic şi de afaceri american, vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial de Inaugurare.

Asigurarea, cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby şi consultanţă politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte.

Banii respectivi ar fi fost plătiţi, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice şi conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri)”, se arată într-un comunicat al DNA.

Faptele din dosarul Tel Drum, gata să se prescrie

În plus, procurorul șef DNA a anunțat în iarnă că se lucrează în continuare la dosarul Tel Drum în care este anchetat Liviu Dragnea.

Cu toate acestea, dosarul este atât de vechi, încât e foarte posibil ca faptele să se prescrie.

Se pare că există foarte multe cereri de administrare de probe. S-a cerut de asemenea, şi asta recent, să se audieze de către toate părţile din dosar toate interceptările din acest dosar – zeci, sute de ore de interceptări.

Se lucrează, dosarul nu este lăsat în nelucrare, dar se administrează probe în continuare. Doamna procuror nu doreşte să fie acuzată că nu respectă drepturile persoanelor şi ale părţilor din dosar”, a spus şeful DNA.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Irinel Columbeanu și-a mai îndeplinit un vis! Fostul milionar a ajuns la vila din Izvorani: „Simt o emoție puternică”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Tristan Tate le face în necaz procurorilor. Își mai cumpără două mașini de lux
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Ilegal în România să ai în curte sau în apartament. Poliția vine și confiscă tot
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
CUTREMUR în POLITICĂ! PNL a DECIS de URGENȚĂ
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ispita Maria Tebieș, o ispită și în relația dintre Jador și Oana Ciocan. Ce a declarat bruneta de la Insula Iubirii sezonul 8
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro