Fostul lider PSD Liviu Dragnea a repurtat azi o victori mare. În dosarul în care era acuzat de angajări fictive Tribunalul Giuriu a dat decizia eliberării sale condiționate. Este clar că mulți politicieni vor reacționa pe această temă. Dar, în cele din urmă, ceea ce și-a propus s-a întâmplat. Numai că această sărbătoare s-ar putea să nu dureze, având în vedere că procurorii DNA mai au alte dosare pregătite pentru Dragnea.
Eliberarea condiționată dată de magistrații Tribunalului Giurgiu vine cum nu se poate mai bine pentru Liviu Dragnea. De altfel, încă de la încarcerarea sa, atât avocații săi, cât și iubita acestuia, Irina Tănase, au cerut acest lucru. După multe apeluri negative, în urma motivărilor adăugate la dosar, de bună purtare, magistrații au dat această decizie.
În 2019, în dosarul angajărilor fictive, Liviu Dragnea era găsit vinovat și trimis în spatele gratiilor pentru 3 ani și șase luni. Dragnea era închis la Penitenciarul Rahova, unde în urma mai multor situații, Dragnea încălcând anumite reguli, era trimis ulterior pentru 8 luni la izolare.
Conducerea penitenciarului justifica decizia în urma interviurilor date de Dragnea unui post TV, astfel încălcând regulile de încarcerare. Condițiile eliberării sale sunt ca pe o perioadă de cel puțin trei ani să nu dețină nicio funcție publică sau adiacente acestora.
Din păcate pentru fostul lider PSD, procurorii DNA au deja pe masă alte două dosare, mult mai grele de data asta. Primul dosar DNA este cel din 2016, în scandalul Teldrum, unde nu a fost încă trimis în judecată, dar există toate șansele ca acest lucru să se întâmple.
În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este doar pus sub acuzare. Cel de-al doilea dosar DNA, la fel de răsunător, în care a fost pus sub acuzare anul acesta, este cel al deplasărilor în Statele Unite ale Americii, la eevenimentul de învestire a președintelui Donald Trump.
La acel moment Liviu Dragnea, spun procurorii DNA, din funcția de Președinte al Camerei Deputaților, a făcut deplasarea făcând uz de funcție. Acuzațile în acest dosar DNA sunt de trafic de influență și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
„DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, aflat în stare de deținere, la data faptelor președinte al Camerei Deputaților și președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
– trafic de influență (două fapte),
– folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.”, se spune în comunicatul dat de procurorii DNA.