Liviu Dragnea, permisie ilegală? Ana Birchall a cerut verificări, după ce fostul șef PSD a ieșit pentru 24 de ore din închisoare

Liviu Dragnea, permisie ilegală? Ana Birchall a cerut verificări, după ce fostul șef PSD a ieșit pentru 24 de ore din închisoare
Ana Birchall a cerut verificări cu privire la permisia primită de Liviu Dragnea

Ministrul Justiției, Ana Birchall, i-a cerut șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să verifice de urgență modul în care Liviu Dragnea a primit permisiunea de a ieși pentru o zi din închisoare. În urma solicitării, șeful ANP a declanșat verificări la Penitenciarul Rahova, în condițiile în care există suspiciuni de încălcare a legii.

Ana Birchall a cerut verificări cu privire la permisia primită de Liviu Dragnea

Ministrul Justiției a cerut de la ANP o informare completă în regim de urgență cu privire la modul în care fostul lider al PSD a obținut permisiunea de a părăsi Penitenciarul Rahova pentru 24 de ore. Directorul ANP a anunțat ulterior că au fost declanșate verificări în urma cărora Ana Birchall va primi o informare oficială.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova. Ministrul justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat emis de ANP.

Penitenciarul Rahova
Penitenciarul Rahova

Regulamentul de aplicare a legii privind executarea pedepselor prevede că deținuții care sunt cercetați sau urmăriți penal într-un alt dosar nu au voie să primească permisiunea de a părăsi închisoarea, iar Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Teldrum.

Fostul președinte al PSD se află încarcerat la Penitenciarul Rahova din data de 27 mai 2019. Liviu Dragnea are de ispășit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Acesta a fost găsit vinovat de infracțiunea de instigare la abuz în serviciu. El a primit o zi de permisie și, potrivit unor surse, a petrecut 24 de ore în libertate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI