Liviu Dragnea, atac direct la Viorica Dăncilă: „Să nu uite de ce a fost pusă acolo”

Liviu Dragnea, atac direct la Viorica Dăncilă:

Pe toată durata campaniei electorale, au existat zvonuri potrivit cărora relația dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă s-ar fi răcit. Acum, liderul PSD face declarații care lasă loc de multe interpretări.

Liviu Dragnea susține că activitatea premierului Viorica Dăncilă va fi analizată după alegeri. Nu doar șefa Guvernului ar fi vizată, ci toți miniștrii care, după cum a spus în repetate rânduri liderul PSD, trebuie să îndeplinească promisiunile din programul de guvernare.

Nu e pentru prima dată când Liviu Dragnea invocă programul de guvernare. A făcut-o și în cazul celor doi foști premieri pe care partidul i-a dat jos: Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Iar cea mai recentă afirmație la adresa Vioricăi Dăncilă poate fi interpretată în mai multe moduri.

viorica dancila-Liviu-Dragnea

Ce-i transmite Liviu Dragnea premierului Viorica Dăncilă

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, într-un interviu pentru Adevărul, despre relația sa cu premierul Viorica Dăncilă. A fost rugat să comenteze, între altele, relația șefei Guvernului cu partidul care a trimis-o la Palatul Victoria.

„Analizăm după alegeri, dar nu numai pentru dumneaei, e un sfat al meu pentru orice care ajunge întâmplător şi temporar într-un guvern. Să nu uite pentru ce a fost pus acolo, a fost pus acolo să implementeze un program de guvernare susţinut covârşitor de către români. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte acolo şi nu consideră că ajungând într-un post de ministru a doua zi i-a crescut şi capul, atunci o să fie un ministru bun şi eficient”
Liviu Dragnea, președintele PSD

De remarcat, însă, tonul dur din răspunsul liderului PSD. Liviu Dragnea s-a arătat, în acest context, nemulțumit că Viorica Dăncilă nu a acceptat o restructurare guvernamentală.

De ce s-ar fi răcit relațiile dintre Dragnea și Dăncilă

În toată campania electorală, premierul Viorica Dăncilă s-a afișat de foarte puține ori alături de Liviu Dragnea. Șefa Guvernului nu a fost prezentă la niciun mare miting al partidului, cu excepție celui de la Galați.

Viorica Dăncilă a lipsit, însă, de la Iași sau Craiova – orașe considerate fiefuri electorale ale PSD.  Liviu Dragnea era întrebat dacă nu cumva există o ruptură între ei doi.

„Dumneaei merge în campanie într-o parte, eu merg în altă parte. Câteodată ne mai întâlnim.  Sunt destui care… e acelaşi scenariu: «că sunt probleme». Nici vorbă, ne-am întâlnit, vorbim. Dumneaei merge în campanie într-o parte, eu merg în altă parte. Câteodată ne mai întâlnim”
Liviu Dragnea, președintele PSD

E posibil, însă, ca totul să fie doar o strategie și Liviu Dragnea să fi intuit că premierul Viorica Dăncilă are mai mult succes decât el în locurile în care merge și preferă să o lase să defileze prin țară în numele PSD și pentru mobilizarea alegătorilor la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Doar că planul acesta, dacă el a existat, nu a avut succes. Asta pentru că atât premierul Dăncilă, cât și liderul PSD au fost așteptați cu huiduieli și proteste mai peste tot pe unde au ajuns.