Viorica Dăncilă pleacă, din nou, în campanie prin țară, dar fără Dragnea. Reacția liderului PSD

Viorica Dăncilă pleacă, din nou, în campanie prin țară, dar fără Dragnea. Reacția liderului PSD

Premierul Viorica Dăncilă pleacă, din nou, prin țară, alături de mai mulți miniștri din echipa sa guvernamentală. Ea va merge în teritoriu fără liderul PSD, Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă își reia periplul prin țară alături de mai mulți miniștri din Cabinetul pe care-l conduce. Șefa Guvernului va merge în județele unde a fost invitată de liderii de acolo pentru a verifica stadiul unor diverse investiții.

În această campanie electorală, premierul nu prea a fost văzut în prezența liderului PSD, Liviu Dragnea, Cei doi au participat împreună doar la mitingul de la Galați, dar, chiar și așa, Liviu Dragnea susține că relația lor nu este una tensionată.

Unde merge Viorica Dăncilă în campanie

Premierul Viorica Dăncilă merge, miercuri, în județul Prahova, pentru a verifica stadiul mai multor investiții. Vor fi inspectate proiectele începute cu fonduri de la Guvern, iar la aceste vizite vor fi prezenți și reprezentanții autorităților locale.

Guvernul nu a oferit un program oficial al acestor vizite, ci a precizat doar ziua și județul în care va fi prezent premierul. Din echipa guvernamentală care merge în Prahova mai fac parte ministrul Economiei, Niculae Bădălău, cel al Sănătății, Sorina Pintea, al Finanțelor, Eugen Teodorovici și cel al Mediului de Afaceri, Ștefan Radu Oprea.

Se știe, însă, că premirul va vizita staţia de tratare mecanico biologică a deseurilor, din Ploiesti, va semna contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a activităţii de operare a statiei de sortare a deseurilor Boldesti – Scăieni şi a statiei de tratare mecano-biologica a deseurilor biodegradabile. De asemenea, Viorica Dăncilă va vizita Serviciul de Ambulanţă din județul Prahova.

De ce nu se afișează Dăncilă alături de Dragnea

În ultima perioadă, au apărut zvonuri potrivit cărora relația dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea ar fi una tensionată. Cei doi s-au afișat împreună doar la mitingul de la Galați. În rest, premierul a avut propriul program prin țară și a mers în vizite fără să fie însoțită de liderul PSD.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă nu cumva există o ruptură între ei doi.

„Dumneaei merge în campanie într-o parte, eu merg în altă parte. Câteodată ne mai întâlnim.  Sunt destui care… e acelaşi scenariu: «că sunt probleme». Nici vorbă, ne-am întâlnit, vorbim. Dumneaei merge în campanie într-o parte, eu merg în altă parte. Câteodată ne mai întâlnim”, a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

E posibil, însă, ca totul să fie parte dintr-o strategie bine pusă la punct. E posibil ca Liviu Dragnea să fi intuit că premierul Viorica Dăncilă are mai mult succes decât el în locurile în care merge și preferă să o lase să defileze prin țară în numele PSD și pentru mobilizarea alegătorilor la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Dacă e așa, planul nu a ieșit însă așa cum și-ar fi dorit liderul PSD. Asta pentru că atât premierul Dăncilă, cât și ceilalți reprezentanți ai PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, au fost primiți cu huiduieli și cu contra-manifestații peste tot pe unde au ajuns în țară.