Liviu Dragnea ar putea să iasă mai devreme din închisoare. Decizia care îl ajută a fost luată de judecătorii CAB

Liviu Dragnea ar putea să iasă mai devreme din închisoare. Decizia care îl ajută a fost luată de judecătorii CAB
Decizia Curții de Apel București îl poate scoate mai devreme din închisoare pe Liviu Dragnea

Judecătorii de la Curtea de Apel București au luat o decizie care l-ar putea scoate mai devreme din închisoare pe Liviu Dragnea. Magistrații au anulat hotărârea Secției pentru judecători a CSM prin care a fost stabilită componența completurilor de 5 judecători de la Curtea Supremă. Dacă va rămâne definitivă, dosarul fostului lider al PSD ar putea fi rejudecat.

Decizia Curții de Apel București îl poate scoate mai devreme din închisoare pe Liviu Dragnea

Decizia a fost luată în procesele deschise de judecătoarea Camelia Bogdan și de deputatul PSD Octavian Goga. Camelia Bogdan se judecă cu Inspecția Judiciară după ce a fost exclusă pentru a doua oară din magistratură, în timp ce Octavian Goga a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis.

Curtea de Apel București a anulat hotărârea Secției pentru judecători a CSM prin care a fost stabilită componența completurilor de 5 judecători de la Curtea Supremă. Decizia judecătorilor nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel. În cazul în care va fi menținută această decizie, Liviu Dragnea ar putea ieși mai repede din închisoare, întrucât și el a fost condamnat de un complet de 5 judecători de la Curtea Supremă.

Fostul președinte al Camerei Deputaților ar putea face contestație în anulare și ar putea obține rejudecarea apelului. În plus, ar putea să ceară rejudecarea procesului de la zero, în condițiile în care condamnarea de la fond nu a fost dată de un complet de 3 judecători specializat pe fapte de corupție, după cum au stabilit judecătorii de la Curtea Constituțională a Românei.

Liviu Dragnea se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde ispășeșete o condamanre definitivă de 3 ani și 6 luni de închisoare. Pedeapsa a fost primită în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Dragnea fiind găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI