Liviu Dragnea a ajuns la DNA. Ce legătură are cu Donald Trump

Liviu Dragnea a ajuns la DNA. Ce legătură are cu Donald Trump
Prin ce trece, de fapt, Liviu Dragnea în închisoare

Joi, Liviu Dragnea a fost transportat de la Penitenciarul Rahova la sediul DNA. Fostul lider PSD a fost chemat pentru audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Ce legătură are Liviu Dragnea cu Donald Trump

Liviu Dragnea a fost chemat la DNA pentru a fi audiat, urmând să fie pus sub acuzare pentru trafic de influență în dosarul vizitei sale din Statele Unite, din ianuarie 2017, la inaugurarea președintelui Donald Trump.

Pe 20 ianuarie 2017, Liviu Dragnea a participat la dineul organizat de Donald Trump, înainte ca acesta să depună jurământul de învestire. Procurorii anchetează modul în care fostul lider PSD s-a deplasat în Statele Unite în 2017, când a apărut într-o imagine cu președintele american.

PSD a plătit 100.000 de dolari unei firme de lobby

De asemenea, în dosar este vizat și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat Florin Iordache, potrivit g4media.ro.

Gheorghe Dimitrescu ar fi fost cel care a plătit din partea PSD suma de 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea ”întâlniri la vârful administrației americane”.

Vizita lui Dragnea a intrat în atenția anchetatorilor americani

În iunie 2019, se scria că vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu în Statele Unite din ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, a intrat în atenția anchetatorilor americani. În 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane au cerut informații României cu privire la Dragnea și Grindeanu.

Ulterior, Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar pentru presupus trafic de influență. În luna septembrie 2019, ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a fost audiat la DNA în acest dosar.

Informații în privința unei posibile anchete cu privire la vizita în Statele Unite au fost furnizate chiar de fostul lider PSD, în decembrie 2018, însă Liviu Dragnea vorbea atunci despre o investigație făcută de DNA, nu de anchetatorii americani.

Liviu Dragnea a fost invitat la ceremonie de Elliot Broidy

Liviu Dragnea și fostul premier, Sorin Grindeanu, au participat la inaugurarea lui Trump în ianuarie 2017, la invitația lui Elliot Broidy. Acesta era la vremea respectivă vice-președintele Comitetului prezidențial de inaugurare.

După participarea fostului lider PSD la ceremonia de inaugurare, Elliot Broidy a fost acuzat în presa americană că s-a folosit de influența sa pe lângă Donald Trump în încercarea de a obține un contract de peste 200 de milioane de dolari în România, pentru compania sa Circinus, companie specializată în afaceri în industria militară și de securitate, care a semnat la data de 1 februarie un acord cu Romarm.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI