Cele mai importante momente de la parada militară de Ziua Marii Uniri, de 1 Decembrie. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la ceremonie Foto & Video

Cele mai importante momente de la parada militară de Ziua Marii Uniri, de 1 Decembrie. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la ceremonie Foto & Video
Parada militară de 1 decembrie de la București - Live Video

Parada militara de 1 decembrie 2019 va avea loc, la fel ca și în ceilalți ani, la București și la Alba Iulia, orașul Marii Uniri. Militarii s-au pregătit intens pentru parada de 1 decembrie, care va arăta cetățenilor ce are mai bun Armata Română în materie de dotări și personal.

UPDATE 13:00 – Defilarea militară de 1 Decembrie, odată cu Ziua Marii Uniri, a început la ora 11:00 și s-a încheiat la 12:30. Zeci de mii de persoane, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe ale țării, au venit la Arcul de Triumf ca să poată asista la momentele memorabile.

UPDATE 11:40 – Parada din 2019, cu ocazia Zilei Naționale, a fost deschisă, în Capitală, de către aviația militară. Tot aviația urmează să închidă evenimentul militar deosebit de important, care se desfășoară în aceste momente. În minutele în care a fost interpretat Imnul Naţional al României, în semn de salut, au fost executate și 21 de salve de tun, de către bateria „Salve”, din cadrul Brigăzii 30 „Mihai Viteazul”, comandată de către locotenentul Mihai Nicolae.

UPDATE 11:10 – Parada militară cu prilejul zilei de 1 Decembrie a debutat, cu puțin timp în urmă. Președintele Klaus Iohannis a sosit și el în Piața Arcului de Triumf, din Capitală. Șeful statului va depune și o coroană de flori, fiind întâmpinat cu saluturi militare din partea celor prezenți.

Live Video parada militară de 1 decembrie de la București. Vezi Online evenimentul
Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat la parada de 1 Decembrie

Parada militară de 1 decembrie de la București – Live Video

Parada Națională Militară de 1 Decembrie a fost pregătită în detaliu pentru ca astăzi totul să fie perfect. Iar dacă și vremea va fi perfectă pentru zbor, deasupra Arcului de Triumf vor zbura și elicopterele și avioanele, de transport și de lupta deopotrivă.

Și anul acesta Ziua Națională a României va fi celebrată spectaculos în centrul Caitalei, unde sunt așteptați să vină mii de oameni. Vedete vor fi militarii care participa în teatrele de operații din Afganistan și Mali, dar și tehnică militară de ultima generație.

La paradă vor participa aproximativ 4000 de militari și specialiști

Totul este pregătit pentru parada militară de 1 Decembrie. La Arcul de Triumf din Capitală s-au făcut sâmbătă ultimele repetiții.  Ieri, sâmbătă 30 noiembrie 2019, începând cu ora 9:00, în Piaţa Arcul de Triumf din București a început repetiţia generală pentru parada de 1 Decembrie.

Paradă militară pentru 1 decembrie.
Parada militară de 1 decembrie de la București – Live Video.

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 de militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave vor participa, pe 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, la parada militară organizată de Ziua Naţională a României în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Parada militară de 1 decembrie din București

Ceremoniile militare din București, cu ocazia zilei de 1 decembrie, vor începe la ora 9.00. O ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori se va desfășura la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. La Alba Iulia, Parada Militară de 1 decembrie va avea loc începând cu orele 13. Manifestările socio-culturale încep însă de la ora 10, potrivit alba.24.ro.

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat o serie de restricţii de circulaţie în zona Piaţa Presei Libere – Arcul de Triumf – Piaţa Victoriei, inclusiv închiderea traficului pe şoseaua Kiseleff, între orele 7.00 şi 15.00.

Cine transmite parada militara de 1 decembrie

Parada militara de 1 decembrie 2018 va fi transmisă live de principalele posturi de televiziune, și pe fluxurile de facebook ale multora dintre instituțiile media. Nu a fost încă anunțat oficial cine va transmite parada, dar în anii trecuți parada de 1 decembrie a fost transmisă de PROTV, DIGI24 și TVR 1.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest și Mali, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI