Lista farmaciilor în care primeşti gratuit comprimate de iod. E nevoie de prescripţie medicală

Lista farmaciilor în care primeşti gratuit comprimate de iod. E nevoie de prescripţie medicală
Farmaciile din care poți să iei gratis pastile de iod.

Anumite lanțuri de farmacii oferă gratuit comprimate de iodură de potasiu pentru români. Cei care doresc să nu scoată niciun ban din buzunar pentru acestea trebuie să vină cu prescripția de la medic. Ministerul Sănătății desfășoară o campanie națională de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg. Românii de până la 40 de ani au fost îndemnați să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede. Unde pot profita de noul proiect care le oferă gratuitate pentru acestea?

Comprimate de iod gratuite pentru români: lista farmaciilor de unde poți să le iei

Ministerul Sănătății desfășoară o campanie națională de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg. Românii cu vârste de până în 40 de ani au fost îndemnați de către Raed Arafat să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede posibil.

Oficialul a subliniat că toate comprimatele de acest gen și nu numai se eliberează doar pe baza unei rețete de la medicul de familie. Cel din urmă a mai specificat că pastilele de iod se administrează doar în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților.

,,Se eliberează doar pe baza prescripției medicale”

,,Reamintim faptul că iodura de potasiu se eliberează doar pe baza prescripției medicale, eliberate de medicul de familie.

Conform recomandărilor din prospectul produsului, iodura de potasiu nu este recomandată persoanelor peste 40 de ani, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile să beneficieze de tratamentul cu iodură de potasiu după expunerea la iod radioactiv.

Important! Iodura de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, este mesajul transmis de Ministerul Sănătăţii.

Lista farmaciilor care distribuie gratuit comprimate de iod:  Vezi AICI

,,Este posibil să aştepte câteva zile sau săptămâni ”

Aglomerarea generată de anunțul oferit de Raed Arafat poate perturba activitatea medicilor de familie, susține Patronatul Medicilor de Familie Mureș, după apelul lui Alexandru Rafila legat de iodura de potasiu. Au prioritate în acest caz persoanele sănătoase sub vârsta de 40 de ani care doresc rețeta pentru iodura de potasiu.

,,Având în vedere anunţul ministrului Sănătăţii cu privire la prezentarea imediată a persoanelor eligibile cu vârsta sub 40 de ani la medicul de familie, pentru eliberarea prescripţiei cu iodură de potasiu, aducem la cunoştință pacienţilor cu probleme de sănătate curente că este posibil să aştepte câteva zile sau săptămâni până vor putea obține o programare pentru o consultație la medicul de familie”, este mesajul transmis de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, luni, pe Facebook.