Lista dosarelor acceptate în programul Casa Verde – Fotovoltaice. Când se vor aloca banii

Lista dosarelor acceptate în programul Casa Verde – Fotovoltaice. Când se vor aloca banii
Lista dosarelor acceptate în programul Casa Verde - Fotovoltaice. Când se vor aloca banii. Sursa foto: gds.ro

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista finală ce conține dosarele aprobate în cadrul programului Casa Verde. Programul permite instalarea de sisteme fotovoltaice pentru generarea de energie electrică din surse total ecologice cu bani de la stat. Au fost aprobate peste 12.500 de proiecte de finanțare.

AFM a publicat lista dosarelor acceptate în programul Casa Verde – Fotovoltaice. Când se semneză contractele

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista finală ce conține dosarele aprobate în cadrul programului Casa Verde. Astfel, au fost acceptate peste 12500 de proiecte ce vor primi finanțare. Numărul total al celor ce vor beneficia de bani de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice este de 12.718. Odată ce a fost anunțat numărul de dosare aprobate, va demara semnarea contractelor cu beneficiarii.

În plus, odată cu publicarea listelor ce conțin dosarele acceptate, au fost publicate și cele care conțin dosarele respinse. Lista conține și motivele respingerii acestora. Proprietarii ale căror dosare au fost respinse în această primă sesiune de înscrieri mai au o șansă de a primi bani de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice, întrucât autoritățile nu au cheltuit întreg bugetul alocat programului și vor să organizeze o a doua sesiune de înscrieri. A douya sesiune va avea loc în toamna acestui an.

Lista dosarelor acceptate în programul Casa Verde - Fotovoltaice. Când se vor aloca banii
Lista dosarelor acceptate în programul Casa Verde – Fotovoltaice. Când se vor aloca banii. Sursa foto: Youtube

Programul Casa Verde-Fotovoltaice a fost oprit anul trecut

Înscrierile în programul Casa Verde – Fotovoltaice au fost reluate în luna noiembrie 2019, după ce, în luna septembrie a aceluiași an, la doar câteva ore de la deschiderea sesiunii inițiale de înscrieri, autoritățile au decis suspendarea acesteia.

Suspendarea a fost făcută din cauza unor suspiciuni de fraudă. Instalatorii validați au reclamat timpul scurt al anunțării deschiderii sesiunii de înscrieri, precum și alte nereguli apărute în procesul de înregistrare.

Cât este finanțarea nerambursabilă în programul Casa Verde-Fotovoltaice

În cadrul programul Casa Verde Fotovoltaice solicitările online sunt depuse de instalatorii validați în program. ”Toate documentele înregistrate cu succes în aplicația informatică, precum și cele înregistrate în registrul instalatorilor care nu au fost încărcate în aplicație până la momentul suspendării accesului în aplicația informatică, sunt acceptate de Administrația Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen, în vederea analizării„, a informat AFM.

Persoanele fizice pot solicita o finanțare nerambursabilă prin programul Casa Verde, ce acoperă până la 90% din costurile instalării de panouri fotovoltaice, dar nu mai mult de 20.000 lei. Beneficiarul va trebui să acopere 10% din costuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI