Idei de farse pe care le poți face de 1 Aprilie, colegilor, prietenilor, familiei. Atenție la ce farse faceți deoarece având în vedere numărul mare de bolnavi diagnosticați, panica pe care o simte o mare parte din populația globului, problemele economice sau de natură sanitară, glumele despre bolile pe care le-ai putea avea în această perioadă sunt total contraindicate.
Pe 1 Aprilie este Ziua Păcălelilor, zi în care se obișnuiește să faci farse celor dragi, colegilor sau familiei, cu scopul de ai amuza. Trebuie să ținem cont de glumele pe care le facem pentru că acestea trebuie să fie amuzante de ambele părți.
Această tradiție este respectată în mai multe țări și datează din secolul XVI. Tradiția spune că pentru a nu aduce ghinion, farsele trebuie să fie făcute până la ora pranzului.
În trecut Anul Nou se sărbătorea pe 1 aprilie, dar Papa Grigore al XIII lea, în anul 1562, a modificat calendarul, astfel încât ziua de 1 aprilie a devenit 1 ianuarie.
Mulți nu au știut de această modificare a calendarului și au continuat să sărbătorească Anul Nou, iar ceilalți care au știut de calendarul nou au decis să îi păcălească pe cei care sunt tradiționaliști. Tradiția a continuat an de an, astfel ziua de 1 aprilie a devenit Ziua Păcălelilor.
În Evul Mediu, Sfântul Sinoe avea obiceiul de al păcăli pe Sfântul Antonie, pe care îl păcălea spunându-i că la văzut pe diavol cum se ușura în strachina sa cu mâncare sau că a reușit să învie din morți diverși oameni care au fost victime ale epidemiei de ciumă.
O altă poveste este legată de Sfântul Feisbuchie, care locuia lângă un iaz în care a scufundat niște bușteni și îi păcălea pe oameni că poate merge pe apă ca Iisus.
Din cauza perioadei în care ne aflăm, în care pandemia de coronavirus a creat panică în rândul populației, trebuie să fim atenți la glumele pe care le facem, deoarece riscăm să creăm mai multă panică decât amuzament. Iată câteva glume pe care să le eviți în această perioadă: