Lista cu cele mai sigure mașini din lume, în care nu a murit niciun om în accidente. Pe ce loc se află Audi

Numărul deceselor rutiere înregistrate în ultimii ani a crescut considerabil. Care sunt cele mai sigure mașini?

Numărul deceselor rutiere înregistrate în ultimii ani a crescut considerabil. O bună parte din autovehicule sunt predispuse la accidente de acest tip, însă studiile arată că există, totuși și mașini sigure.

Orice posesor de permis auto și-ar dori să știe care sunt mașinile cel mai puțin predispuse către accidente, dacă nu, chiar autovehiculele în care să nu se întâmple sub nicio formă acest lucru.

Un raport realizat de organizația americană IIHS (Institute for Highway Safety) analizează numărul de decese înregistrate în ultimii ani pe și pune accent pe mașinile în care s-au înregistrat aceste tragedii de pe șosele.

Cum arată topul celor mai sigure mașini

Datele analizate de IIHS fac referire exclusiv la soferi și nu la pasagerii aflați în autobehicule. Numarul de decese este raportat la un milion de exemplare ale modelului analizat, scrie cars.ro.
În acest sens, s-a lansat lista celor mai sigure modele de mașini, în care nu a murit nimeni.

Audi A4
Honda Odyssey
Kia Sorento
Lexus RX350
Mercedes-Benz GL-Class
Subaru Legacy
Toyota Highlander
Toyota Sequoia
Volvo XC90

Se pare că celebrul model scos de producătorul auto german se află în capul listei. Audi a fost primul constructor auto din Europa care a fabricat în serie un autovehicul hibrid, prin producția de serie din 1997 a celei de-a treia generații de Audi duo, atunci bazată pe A4 Avant.

Audi A4, un model sigur, potrivit unie organizații americane
Audi A4, un model sigur, potrivit unei organizații americane

În conformitate cu lista de mai sus, multe din modelele enunțate sunt SUV-uri sau mașini mari. Același raport întocmit de organizația de peste Ocean indică faptul că cele mai multe din victimele care s-au regăsit printre accidentele rutiere se aflau în mașini de mici dimensiuni. Acest lucru arată faptul că oamenii sunt mai protejați în autovehiculele masive și mari.

Reprezentanții Volvo anunțau în urmă cu câțiva ani că până în 2020 vor produce mașina în care nu își va pierde nimeni viața. Constructorul auto suedez suține că cei care se vor afla la volanul acestei mașini nu vor suferi nici răni grave.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI