Lionel Messi, liber de contract pentru prima dată în carieră. Ce se întâmplă după expirarea acordului cu Barcelona

Lionel Messi, liber de contract pentru prima dată în carieră. Ce se întâmplă după expirarea acordului cu Barcelona
Lionel Messi, liber de contract pentru prima dată în carieră. Ce se întâmplă după expirarea acordului cu Barcelona

Lionel Messi este liber de contract pentru prima oară în carieră. Starul de la Barcelona nu și-a pus semnătura pe un nou contract până la 1 iulie, data expirării fostei înțelegeri cu gruparea catalană. Și nimei nu știe dacă sau când se va petrece acest lucru, în ciuda optimismului președintelui clubului, Juan Laporta.

Lionel Messi, liber de contract pentru prima dată în carieră

Lionel Messi, liber de contract pentru prima dată în carieră. Argentinianul de 34 de ani a jucat, practic, toată cariera, la Barcelona, unde a ajuns în 2000, pe când avea doar 13 ani. De atunci, Messi a strâns 778 de meciuri oficiale, 672 de goluri marcate și 305 pase decisive în tricoul echipei catalane. A câștigat și 35 de trofee ca jucător, dintre care 4 trofee Champions League. Fanii așteptau nerăbdători ca el să-și puna semnătura pe un nou contract până la 1 iulie, data expirării celui care a fost în vigoare. Dar, surprinzător sau nu, semnătura nu a apărut.  Și asta în ciuda optimismului lui Juan Laporta, președintele clubului.

Sunt calm, îl veți vedea din nou pe Camp Nou. Aici îi place lui să câștige. Nici nu vreau să mă gândesc la un eventual refuz. Nu pot să accept așa ceva. Știu că există echipe care au oferte mai bune din punct de vedere financiar, dar și noi îi oferim un proiect interesant, știm ce-și dorește, nu este nevoie să-l seducem. Aș vrea să vă spun că am bătut palma, dar nu este așa, sperăm să parafăm totul cât mai repede, vrem să construim și o echipă competitivă în jurul lui”, declarase Juan Laporta, cu o puțin timp înainte de expirarea vechiului contract.

Ce se întâmplă după expirarea acordului cu Barcelona

Termenul limită a trecut, iar Messi a devenit jucător liber de contract. Vara trecută, el dorise să plece de la Barcelona, dar oficialii echipei au impus aceasta de plata unei clauze uriașe de reziliere, de 700 de milioane de euro. Acum, nesemnarea contractului nu înseamnă o despărțire iminentă de Barca. Dar complică lucrurile din punct de vedere financiar, pentru club. Inițial, Laporta îi propusese un contract pe 2 ani, dar cu un salariu de „doar” 50 de milioane de euro brut, aproape jumătate din cel câștigat pe vechiul contract. Barcelona este într-o situație financiară dificilă, cu datorii de peste 1 miliard de euro.

În plus, clubul a făcut deja cîteva transferuri importante, precum Kun Aguero și Mempshi Depay, tocmai în ideea de a-i crea o echipă competitivă lui Messi. Conform publicației goal.com, Laporta este în contact permanent cu Jorge Messi, tatăl și agentul starului argentinian. Problema se pare că o reprezintă cererile financiare complexe ale jucătorului. Acestea sunt legate mai ales de impozite și de drepturile de imagine.

Dar ezitarea lui Lionel Messi creează o altă problemă Barcelonei. Clubul ar trebui să economisească 200 de milioane de euro pentru a acoperi pretențiile financiare ale acestuia. În plus, la ora actuală, un nou contract ar fi înregistrat la Federația Spaniolă de Fotbal ca echivalentul unui transfer, ceea ce ar pune în pericol „fair-play-ul financiar” impus și de federația spaniolă, dar și de UEFA. Lionel Messi se află la Copa America, în această perioadă. Naționala Argentinei s-a calificat deja în sferturile de finală unde va întâlni, sâmbătă seară (n.r. – duminică dimineață, la București) selecționata Ecuadorului.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI