Lionel Messi s-a hotărât! Unde va juca în sezonul viitor: presa din Spania a făcut anunțul

Lionel Messi s-a hotărât! Unde va juca în sezonul viitor: presa din Spania a făcut anunțul
Lionel Messi s-a hotărât! Unde va juca în sezonul viitor: presa din Spania a făcut anunțul

Lionel Messi s-a hotărât! Starul Barcelonei a creat multă emoție la clubul catalan în ultima perioadă. Câștigătorul a 6 Baloane de Aur a dat de înțeles că e gata să părăsească gruparea unde a jucat toată cariera. Nemulțumit de rezultatele echipei și de managementul conducerii, Messi părea să își încheie povestea cu Barca. Revenirea la conducerea clubului a lui Juan Laporta a mai atenuat această pornire. Dar cel considerat cel mai bun jucător al lumii își încheie contractul la finalul acestei luni.

Lionel Messi s-a hotărât!

Orice telenovelă are și un sfârșit. Lionel Messi s-a hotărât! Starul argentinian ar fi lut o decizie clară în privința viitorului său. Messi a pus pe jar toată suflarea catalană, dând de înțeles, de mai multă vreme, cî e gata să se despartă de Barca. Nemulțumit de rezultate, de lot, de conducere, argentinianul a devenit o „țintă” pentru alte mari cluburi. PSG și Manchester City l-au îmbiat cu contracte uriașe, cu promisiuni pe măsura statutului său. Revenirea lui Juan Laporta la cârma clubului catalan a mai atenuat dorința de despărțire a lui Messi. Dar contractul său cu Barcelona expiră la 1 iulie și nicio semnătură nu a apărut pe un nou contract.

Clubul i-a făcut o ofertă, ce a ținut cont și de situația financiară dificilă în care se află. Barcelona are peste 1 miliard de euro datorii și o pierdere de 350 milioane de euro doar în acest sezon. Prin urmare, propunerea lui Laporta a fost pentru un contract de 2 ani, cu un salariu de 50 de milioane brut pe sezon, aproape jumătate mai puțin decât ar câștiga acum. După primele două sezoane, Lionel Messi ar putea juca la Inter Miami, echipa lui David Beckam din MSL, apoi ar deveni ambasador al Barcelonei pentru America de Nord. Argentinianul a plecat, însă, la naționaă, pentru Copa America, fără să dea un răspuns clar.

Unde va juca în sezonul viitor: presa din Spania a făcut anunțul

În ultimele zile, Juan Laporta s-a declarat optimist în privința deznodământului în privința „afacerii Messi”.

Sunt calm, îl veți vedea din nou pe Camp Nou. Aici îi place lui să câștige. Nici nu vreau să mă gândesc la un eventual refuz. Nu pot să accept așa ceva. Știu că există echipe care au oferte mai bune din punct de vedere financiar, dar și noi îi oferim un proiect interesant, știm ce-și dorește, nu este nevoie să-l seducem. Aș vrea să vă spun că am bătut palma, dar nu este așa, sperăm să parafăm totul cât mai repede, vrem să construim și o echipă competitivă în jurul lui”, declarase Juan Laporta, conform digisport.ro.

Laporta a mai adăugat că în acest scop l-a transferat și pe Kun Aguero de la Manchester City, bun prieten cu Messi

S-ar putea pe 24, e cifra zilei sale de naștere, poate pe 29, e cifra zilei mele de naștere (n.r – data pentru posibila semnare a contractului). Oricum, de asta l-am adus și pe Aguero, să-l bată la cap pe Messi în fiecare zi la Copa America ca să semneze prelungirea!”, mai spusese președintele clubului catalan.

Joi, chiar pe 24, conform speranțelor lui Laporta, cotidianul spaniol AS a dat marea veste. Messi a acceptat să rămână la Barcelona. El va juca încă un sezon, deși ar fi dorit un contract pe doi ani. Messi a înțeles, se pare, problema situației financiare a clubului. El ales să continue la echipa la care joacă de 17 ani și cu care a câștigat 34 de trofee.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI