Lidl mai dă o lovitură! Toți clienții se vor bucura de ceea ce găsesc în magazine, iar ce s-a s-a întâmplat în Marea Britanie este un mare semnal pozitiv. În urma unei analize făcute în Marea Britanie, asupra costului unei liste de cumpărături medii în februarie 2022, a reieșit la iveală un fapt foarte interesant, pe care și clienții români ai celebrului lanț de supermarketuri ar trebui să îl afle.
O analiză ce a vizat costul unei liste de cumpărături medii în februarie 2022 a relevat faptul că cemai ieftin supermarket din Marea Britanie este Lidl. Lidl a fost cel mai ieftin magazin, cu lista medie de cumpărături la un cost 24,21 lire sterline.
Acolo, pe locul doi s-a aflat Aldi, cu un coș echivalent cu produse alimentare cu 62 de lei mai scumpe. La polul opus, în Marea Britanie, cel mai scump supermarket a fost declarat Waitrose, cu 9,50 lire sterline mai scump decât cumpărăturile de la Lidl.
După această analiză, Ryan McDonnell, directorul executiv al Lidl din Marea Britanie, a declarat:
„Suntem extrem de mândri că mai mulți clienți aleg să facă cumpărături la Lidl. Această convingere se află în centrul a tot ceea ce facem, fie că este să menținem prețurile scăzute sau să facem oferta noastră cât mai accesibilă prin deschiderea de noi magazine. Și este clar că cumpărătorii încă își doresc și prețuiesc această experiență în magazin, în ciuda impactului pe care l-a avut pandemia asupra obiceiurilor de cumpărături.
Numai în februarie am deschis 13 magazine noi, iar planurile noastre de expansiune continuă în ritm. Este promisiunea noastră absolută că vom continua să le oferim (n.red. gospodăriilor) cea mai bună valoare de pe piață”.
Lidl
Aldi
Asda
Tesco
Sainsbury’s
Morrisons
Ocado
Waitrose
De altfel, ne aflăm în într-o perioadă în care prețurile alimentelor cresc la niveluri aproape record, iar asta nu se întâmplă doar la noi în țară. Și în România, în luna ianuarie 2022, inflația atingea un nivel record în ultimul deceniu.
Datele Institutului Național de Statistică au indicat că inflația a urcat, la finalul anului 2021, la aproape 8,2%, după ce prețul gazelor s-a scumpit cu peste 50%, iar facturile la curent s-au majorat cu aproape 15%, față de aceeași lună din 2020.
Nici alimentele nu au scăpat de scumpiri, iar estimările analiștilor anunță că inflația ar putea urca aproape de 9% dacă măsurile de sprijin pentru facturi mai mici, ce expiră la finalul lunii martie, nu sunt prelungite sau nu sunt înlocuite cu altele.