Cine a aranjat atacurile teroriste din Sri Lanka și ce s-a întâmplat cu copiii români de acolo

Autor: Claudiu Surmei - 15:02, 23 apr. 2019
ISIS a revendicat atentatele teroriste din Sri Lanka

Gruparea Stat Islamic (ISIS) a revendicat atentatele teroriste din Sri Lanka, soldate cu peste 320 de morți. Între timp, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că elevii români din Iași, care se aflau într-un schimb de experiență în Sri Lanka, s-au întors în siguranță în România.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Colombo şi ministrul Sănătăţii, Rajitha Senaratne, erau de părere, zilele trecute, că atentatele teroriste din Sri Lanka au fost comise de mişcarea National Thowheeth Jama’ath. La trei zile de la tragedie, gruparea Stat Islamic a revendicat atacurile comise la mai multe biserici și hoteluri.

Ruwan Wijewarden, ministru de stat pentru Apărare, este de părere că atentatele au fost comise ca reacţie la atacurile teroriste de la două moschei din Noua Zeelandă.

Elevii români s-au întors în siguranță din Sri Lanka

MAE a anunțat, marți, că elevii români din Iași care se aflau în Sri Lanka pentru un schimb de experiență au fost aduși acasă în siguranță.

„La data de 23 aprilie, din cauza evoluțiilor din Sri Lanka, grupul de elevi de la un liceu din Iași aflat într-un schimb de experiență în acest stat, a revenit, în siguranță, în România.

Aceștia au beneficiat de sprijinul reprezentanților Ambasadei României la Colombo și al Consulatului Onorific al României la Kandy, fiind escortați de poliția locală până la Aeroportul Internațional din Colombo.

Totodată, pentru facilitarea conexiunii către București, cetățenii români au primit sprijin din partea Ambasadei României la Doha.

Reprezentanții Ambasadei României la Colombo au menținut legătura în permanență cu autoritățile locale și cu cetățenii români, aceștia fiind în afara oricărui pericol”, se arată într-un comunicat emis de MAE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI