VIDEO „Teroristul” român care se credea urmașul lui Vlad Țepeș își făcuse un film ca islamiștii

VIDEO „Teroristul” român care se credea urmașul lui Vlad Țepeș își făcuse un film ca islamiștii

Bărbatul care se prezenta membru al organizației „Vlad Țepeș” și amenința în urmă cu o lună că va trimite rachete către hotelul Sheraton din București și Școala Americană își făcuse şi un mesaj video, potrivit Digi 24.

Așa-zisul „terorist” autohton se inspirase din modul de acțiune al organizaţiilor teroriste și s-a apucat să imite mesajele video amenințătoare lansate, de obicei, de ISIS (gruparea teroristă Daesh, auto-intitulată Statul Islamic).

În filmul său bărbatul apare în haine de camuflaj, cu fața acoperită. Prin fața camerei de filmat a fluturat mai multe arme.

Cine era, de fapt, „organizația Vlad Țepeș”

Imaginile au fost găsite de procurorii DIICOT în timpul perchezițiilor pe care le-au făcut în casa suspectului.

Anchetatorii au ridicat și substanțe inflamabile pe care suspectul ar fi vrut să le folosească pentru confecționarea unor dispozitive care să provoace explozii.

Suspectul se află în arest și ar putea fi judecat pentru atentat la siguranța națională.

Cine e teroristul care se pretindea din gruparea „Vlad Țepeș”

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, amenința prin telefon, pe 1 martie,  că va lansa atacuri cu rachete la  Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton din Bucureşti.

Procurorii au anunțat că, la finalul mesajului audio, bărbatul spunea că atacul va fi revendicat de organizaţia „Vlad Ţepeş”.

După ce l-au localizat pe suspect, procurorii și polițiștii au descins la locuința sa din comuna Jidvei, judeţul Alba.

„În fapt, s-a reţinut faptul că la data de 01.03.2019, la ora 15.52, Secţia 1 Poliţie Bucureşti a fost sesizată prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcţionează o fundaţie, a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locaţiei respective. De asemenea, în aceeaşi zi, la scurt timp – ora 15.56 – Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, din nou, despre împrejurarea că la un hotel situat pe Calea Dorobanţilor, sector 1, a fost primit un alt apel telefonic, fiind transmis un mesaj audio, în sensul că va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona”.
Comunicat DIICOT