Ce s-a întâmplat, de fapt, cu incendiul din Suceava. Oamenii din clădire au avut mare noroc

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu incendiul din Suceava. Oamenii din clădire au avut mare noroc
Consiliul Județean Suceava în flăcări în această dimineață (foto G4Media.ro)

La prima oră a zilei de astăzi, 6 martie 2021, la Suceava s-a declanșat un incendiu de proporții. Clădirea cuprinsă de flăcări este chiar Consiliul Județean Suceava. La fața locului s-au prezentat imediat ISU Suceava, SMURD și s-a suplimentat efecivul cu o mașina de la ISU Botoșani.

Consiliul Județean Suceava în flăcări în această dimineață

Autoritățile prezente imediat la fața locului au procedat la scinderea incendiului ce cuprinsese clădirea. Consiliului Județean Suceava se află lipită de clădirea Prefecturii Suceva, iar riscul, mai spun autoritățile, era ca incendiul să se propage și către clădirea vecină. Toți cei aflați la acea oră în interoriul clădirii au fost evacuați, și nu s-au înregistrat până la această oră victime omenești.

”Incendiul se manifestă la acoperișul clădirii aproape în totalitate. Itervenim la fața locului cu patru autospeciale de stingere și o autoscară de lucru la înălțime. Intervenim atât din exterior cu autoscara, cât și din interior. La fața locului avem și două ambulanțe SMURD.

Din fericire, la acest moment nu avem persoane care să fie rănite. Toate persoanele care se aflau în interior s-au autoevacuat pentru că incendiul se manifestă la nivelul acoperișului, deci nu au fost în pericol.”, au fost primele declarații de la fața locului.

ISU Suceava demarează o anchetă asupra cauzelor incendiului de la CJ Suceava

La ora la care scriem acest material reprezentanții ISU Suceava, ai SMURD și o altă autoutilitară de la ISU Botoșani sting incendiul care a cuprins clădirea instituției. Datele primare spun că nu sunt victime omenești, dar nu se știe încă adevărata cauză a izbugnirii incendiului.

Reprezentatul ISU Suceava a declarat că la finalziarea incendiului, vor demara o amplă anchetă pentru a afla cauzele producerii incediului de la Consiliul Județean Suceava.

”După localizarea și lichidarea incendiului vom stabili cauza probabilă. Vorbim de o structură din lemn, și aceasta e cea mai mare problemă. Faptul că e acoperită de tablă, deci incendiul se manifestă sub acea tablă.

Intervenția este foarte dificilă din cauza cantității foarte mare de material combustibil, lemn așa cum spuneam, a suprafeței foarte mari și faptul că este acoperită de tablă, sperăm să îl stingem cât mai repede”, a spus Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Cele mai probabile cauze ar fi o scânteie de la un tablou electric. O altă cauză ar putea fi un scurt circuit la sisteme de alimentare cu energie electrică. Ancheta ulterioară va elucida cauzele producerii incendiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI