Lia Olguța Vasilescu, un nou scandal uriaș. Ce reacție a avut când a aflat tot

Lia Olguța Vasilescu, un nou scandal uriaș. Ce reacție a avut când a aflat tot
Lia Olguța Vasilescu, un nou scandal uriaș. Ce reacție a avut când a aflat tot

Numele Olguței Vasilescu este, din nou, în centrul unui scandal, dar de această dată și la propriu nu doar la figurat, căci Primăria din Bănie (Craiova) este somată să dea jos o plăcuță cu numele celei care a fost edil al orașului. Plăcuța de marmură este amplasată la intrarea în Parcul Nicolae Romanescu. Ce reacție a avut social-democrata când a aflat toate acestea, aflați în paragrafele următoare.

Scandal la Craiova din cauza Olguței Vasilescu

Numele Liei Olguța Vasilescu este gravat pe o plăcuță aflată la intrarea în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, chiar deasupra numelui lui Romănescu, cel mai mare primar din istoria orașului. Reprezentanții primăriei susțin că este vorba despre o „coincidență“, în timp ce social-democrata spune că acest fapt nu-i va aduce voturi în plus.

Scandalul a început după ce numele Olguței Vasilescu, fost primar al Craiovei, ar fi apărut la loc de cinste, pe o plăcuță de marmură din parcul cu pricina. Cei de la Direcția de Cultură spun că, potrivit proiectului, „numele fostului edil ar fi trebuit pus la marginea șirului de plăcuțe, dar cei de la Primărie au făcut în așa fel încât să ajungă în centru, practic deasupra numelui lui Nicolae Romanescu, edil al Craiovei la începutul secolului trecut, de numele căruia se leagă înflorirea orașului“, notează digi24.ro.

„Nu a fost respectat proiectul, este simplu, este ceea ce a apărut şi pe Facebook, nu a fost respectat proiectul şi atunci li s-a dat un termen de 30 de zile să se revina la proiect“, a declarat Cătălin Davidescu, directorul executiv al Direcției de Cultură Dolj.

La rândul ei, Primăria a transmis că, inițial, numele Olguței Vasilescu nu era lângă cel al lui Nicolae Romanescu, dar a fost o simulare la un moment dat și de acolo schimbarea.

„Dumnealor susţin că planşa A06, care este lista primarilor, exact așa scrie pe planșă: Lista primarilor – simulare 3D, ar fi făcut parte din avizul favorabil, însă această planșă nu este o documentaţie obligatorie“, a spus Maria Nuță, director executiv în Primăria Craiova.

Localnicii nu sunt foarte lămuriți nici ei:

– „Păi, cum nu s-a respectat?!

– Nu trebuia să fie aici, deasupra lui Romanescu.

– Bă, tată, cum sunt ăştia toţi, e şi ea. Că unii zic să o dea jos, probabil că liberalii, de ce să o dea jos? – spune unul dintre ei.

– Eu ştiu…spune un alt craiovean.

– Nu s-a respectat proiectul şi nu trebuia să fie aici, îl lămurește reporterul.

– Da. Da.

– Ce părere aveţi?

– Nu prea…“, spun aceștia, potrivit sursei citate anterior.

Ce reacție a avut social-democrata

La rândul ei, social-democrata a reacționat pe rețelele sociale la acest scandal, spunând că:

 „N-am cerut, n-am știut și puțin îmi pasă dacă numele meu apărea undeva. Nu mă ajută numele lui Romanescu să câștig vreun vot la Primăria Craiova, așa cum nu m-ar ajuta nici Mihai Viteazul, Frații Buzești sau Baba Novac“.