Lia Olguța Vasilescu, nou atac la guvernul Orban: ”Îi doare în cot de angajații și pensionarii români!”

Lia Olguța Vasilescu atacă din nou guvernul Orban

Lia Olguța Vasilescu a răbufnit! Aceasta a scris un mesaj, pe o rețea de socializare, după ce a fost audiată în Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Mai mult decât atât, acest mesaj a avut în prim-plan un nou atac asupra guvernului Orban

Lia Olguța Vasilescu atacă din nou guvernul Orban

Lia Olguța Vasilescu și-a scris nemulțumirile pe o rețea de socializare, după ce a fost audiată în Comisia de Muncă din Camera Depitaților de către ministru Violeta Alexandru. Conform mesajului său, se arată al treilea scenariu despre cum contribuția pentru pilonul 2 de pensii este în creștere.

Vasilescu a explicat atunci că dacă se transferă de la pilonul 1 către pilonul 2, se scade pensia de pe pilonul 1, care se calculează pe bază de contributivitate. În cazul în care se crește mai mult de 25% contribuția totală pentru pensii din salariu, se scade salariul. Scenariul de azi a fost astfel: statul completând contribuția pentru pilonul 2.

Lia Olguța Vasilescu atacă din nou guvernul Orban
Lia Olguța Vasilescu atacă din nou guvernul Orban

„Pe ei nu îi interesează decât ce câștigă”

„A încercat să ne convinga că „va aplica legea în vigoare la 1 ianuarie”. Da! Dar acum este o lege în vigoare, iar mâine o pot schimba și cea modificată va fi „în vigoare la 1 ianuarie”. Nu avem un răspuns concret nici aici. În ceea ce privește salariul minim n-a fost mai multă coerență. Ea se întâlnește cu consiliul investitorilor străini. Ok! Dar legea româneasca spune să se întâlnească, în primul rând, cu confederatiile sindicale și patronale reprezentative. Nici aici nu a dat un răspuns din care să înțelegem că știe dacă va crește, va rămâne la fel sau va scădea salariul minim. S-a plans apoi ca e o catastrofă Legea salarizării și că ministerul este chemat în instanță în peste 500 de dosare și deci legea e proasta și trebuie modificată. Ce nu înțelege doamna, printre multe alte lucruri, e că petenții nu legea au dat-o în judecată, ci modul în care se aplică ea. Convingerea mea e că ori e total plopistă și nu înțelege nimic din Ministerul Muncii și legislație, ori știe ce vor face în continuare și cum vor aplica legea, dar nu anunță nimic înainte de turul 2 ca să nu afecteze șansele lui Johannis pentru că veștile sunt proaste… Am pierdut câteva ore degeaba, ca să aflăm exact nimic!
P.S. Pe ei nu îi interesează decât ce câștigă administratorii privați de la pilonul 2 de pensii și angajatorii străini! Îi doare direct în cot de angajații și pensionarii români…”
Lia Olguța Vasilescu  

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI