03 sept. 2020 | 22:25

Legumele pe care românii le consumă zilnic, dar ele sunt fructe, de fapt! De asta pui multă sare în mâncare

Știri generale
Legumele pe care românii le consumă zilnic, dar ele sunt fructe, de fapt! De asta pui multă sare în mâncare
Legumele pe care românii le consumă zilnic, dar ele sunt fructe, de fapt! De asta pui multă sare în mâncare

Indiferent de vârstă, gen sau situație financiară, fructele și legumele trebuie consumate zilnic de orice către orice persoană.

Ce legume sunt de fapt fructe și românii le consumă zilnic

Diferența dintre legume și fructe este dată de către părțile caracteristice fiecărei plante. Tocmai de aceea, pentru a nu le confunda este bine de știut care dintre ele sunt legume și care sunt fructe.

De obicei acestea nu sunt confundate deoarece, de cele mai multe ori legumele se folosesc la salate sau la gătirea felurilor principale de mâncare, iar fructele sunt consumate ca atare sau pentru prepararea desert-urilor. Chiar și așa, nu multă lume știe că unele legume sunt fructe.

Castravetele, leguma care este de fapt fruct

Contrar așteptărilor, castravetele este un fruct. Deși nu este folosit la desert-uri, castravetele face parte din aceeași familie din care provine și pepenele roșu, cel galben sau dovleacul și ca atare este un fruct.

Conținând numeroase vitamine benefice, castravetele este foarte sănătos pentru organismul uman. Pentru că acesta conține aproape 90% apă, este o sursă perfectă pentru hidratare, acesta fiind motivul principal pentru care se folosește la diferite măști pentru ten.

Ardeiul roșu, galben și cel verde

Indiferent de culoare, ardeiul este și el tot fruct. De altfel este bine de știut că mai sunt și alte culori ale acestuia datorate mutațiilor genetice, decât cele obișnuite.

Cercetătorii străini au demonstrat științific că ardeiul roșu are cele mai multe vitamine, dar nici cei de alte culori nu trebuie ignorați. Ca și vitamine, vitamina C predomină, ardeii fiind plini de antioxidanți.

Trei ardei de culori diferite

Legumele pe care românii le consumă zilnic, dar ele sunt fructe, de fapt! De asta pui multă sare în mâncare

Mazărea și fasolea verde

Atât mazărea cât și fasolea verde sunt fructe, ele fiind recomandate pentru a fi consumate de către cei care sunt la regimuri alimentare sau la diete de slăbire, datorită faptului că conțin puțini carbohidrați și nu au multe calorii.

Pe lângă toate aceste legume, roșiile sunt și ele fructe. Acestea conțin Vitamina C, beta-caroteni și licopen, având un gust minunat și un aspect apetisant.

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro