Deși mai e puțin până vom avea zăpadă, nu este timpul pierdut pentru legume la murat. Dar, atenție!, s-ar putea să faceți o greșeală dacă puneți ingredientele în grabă. Este important să știi care sunt legumele care trebuie fierte înainte să le pui la murat. Aceasta este greșeala pe care o fac multe gospodine, din păcate.
A trecut sezonul mesei în aer liber și al picnicurilor, vremea rece se instalează rapid. Este momentul în care gospodinele se pregătesc de iarnă, cu toate că unele dintre ele pregătesc murăturile mult mai devreme.
Este timpul să adunăm idei de rețete pentru ca toată lumea să se bucure de murături pe timpul iernii. Procesul de murare nu este doar pentru a transforma morcovii, castraveții, conopida sau gogonelele în murături.
Poți mura orice legumă cu o saramură dulce sau acră, în funcție de preferințele tale de gust. O saramură folosește oțetul ca bază și poate fi aromatizată cu condimente precum piper negru sau semințe de muștar.
Se pot include căței de usturoi, precum și ierburi proaspete. Jucați-vă cu diferite combinații de ingrediente pentru a vedea ce arome vă plac.
Atunci când pregătiți murături, unele legume ar trebui date în apă clocotită ca primă etapă. Acest lucru va înmuia leguma și o va pregăti să absoarbă soluția pe bază de oțet.
Luați în considerare albirea fasolei verzi, a morcovilor, a conopidei și a sfeclei în apă clocotită timp de un minut sau două și apoi transferați rapid într-un bol cu apă rece cu gheață pentru a opri procesul de gătire.
Este la fel de important să tăiați legumele în bucăți mici pentru a încăpea într-un borcan și încălziți saramura dulce sau acră pe aragaz. Se lasă să se răcească puțin și se toarnă peste legumele din borcane, lăsând un spațiu de un centimetru de la marginea borcanului.
Legumele murate, precum morcovii, gogonelele, conopida sau fasolea verde, se vor păstra la frigider timp de aproximativ o săptămână. Legumele murate, cum ar fi morcovii și fasolea verde, sunt o gustare sănătoasă de după-amiază, servită cu hummus.
Puteți, de exemplu, să combinați legumele murate cu cușcuș pentru o masă vegetariană satisfăcătoare pentru Postul Crăciunului. Ceapa murată dă o notă mai subtilă de ceapă unor mâncăruri precum salata de cartofi și sandvișurile.
Acum că ați aflat care sunt legumele care trebuie fierte înainte să le pui la murat, ar fi timpul să vă apucați de ele. Acum vine iarna, și e păcat să nu aveți legume murate pe masa de sărăbători, nu?