Ai preparat un anumit fel de mâncare pentru familia ta și ai rămas cu tigaia sau oala plină de arsuri? Playtech Știri îți explică cum să procedezi pentru a îndepărta suprafețele de acest fel de pe vasul tău. Ai nevoie de o legumă, o cană de oțet și puțină apă pentru a scăpa de această problemă.
Există multe modalități prin care poți scăpa de arsurile de pe instrumentele folosite la bucătărie. Bicarbonatul de sodiu, oțetul, detergentul de vase, lămâia, tabletele de la mașina de spălat vase, folia de aluminiu – acestea sunt câteva produse, ingrediente sau alimente folosite de gospodine în acest scop.
Toate se folosesc în funcție de materialul și calitatea tigăii sau a oalei afectate de arsură. De exemplu, în cazul celor antiaderente se recomandă folosirea foliei de aluminiu sau a unei metode abrazive de îndepărtare a arsurilor, care poate zgâria cu ușurință vasele din bucătărie.
Citește și: Ingredientul care elimină imediat arsura de pe oale și tigăi. Costă mai puțin de 5 lei
În cazul tigăilor sau a oalelor din fontă se recomandă evitarea înmuierii prelungite a vasului. Fonta poate rugini foarte ușor din cauza apei dure. Cel mai bine în astfel de situații este să folosești bicarbonat de sodiu, oțet sau o tabletă de la mașina de spălat vase.
În materialul de astăzi, îți vom explica cum să scapi de arsurile de pe tigaia sau oala ta cu ajutorul cepei roșii. Practic, tot ce trebuie să faci este să pui leguma la fiert în apă cu oțet, în oala afectată de arsuri. La finalul procesului, vasul de bucătărie va străluci ca nou.
Citește și: Cum cureţi uşor şi rapid cratiţele din inox. Ingredientul din bucătărie care le face ca noi
La finalul procesului, oala va străluci ca nouă. Aciditatea naturală a cepei, care va acționa asupra suprafațelor arse împreună cu oțetul, deja acid, va descompune alimentele arse. Ține cont de faptul că orice reziduu din interiorul vasului de bucătărie poate modifica gustul alimentelor pe care le gătești.