Fără îndoială, spanacul este una dintre cele mai nutritive și sănătoase legume. Experții în nutriție îi sfătuiesc pe oameni să consume cât mai mult spanac, dacă au parte de un stil de viață sedentar și petrec foarte multe ore în spatele calculatorului.
Atunci când petreci foarte multe ore cu privirea în ecranul de la calculator sau laptop, ai tendința de a dezvolta anumite probleme sau afecțiuni la nivelul ochilor.
Specialiștii te sfătuiesc să consumi multe legume bogate în betacaroten și luteină, precum morcovii, verdețuri și, în special, spanacul.
Vorbim despre o legumă cu proprietăţi curative, fiind considerat un produs medicinal, care contribuie la ameliorarea afecţiunilor precum hipertensiune, anemie, acnee, dar şi avitaminoză.
Studiile arată că persoanele care consumă mai mult spanac reușesc să-și protejeze ochii de eventualele probleme care ar putea apărea.
De asemenea, spanacul te ajută să lupți împotriva hipertensiunii arteriale. Leguma conține un concentrat ridicat de potasiu, dar scăzut de sodiu, reprezintă o metodă naturală excelentă pentru tratarea hipertensiunii.
Experții în sănătate subliniază că spanacul te ajută să combați afecțiuni precum gastrita sau ulcerul, având proprietatea de a proteja membrana stomacului. Cu alte cuvinte, spanacul este aliatul perfect în lupta cu problemele aparatului digestiv.
Citește și Cât se fierbe spanacul, de fapt. Multe gospodine greșesc. De asta nu iese gustos
Legumele cu frunze verzi sunt foarte bune pentru sănătate. Există din ce în ce mai multe dovezi ale faptului că un consum ridicat de spanac poate conduce la o evoluție impresionantă a sănătății creierului, pe parcursul timpului.
La aceeași concluzie a ajuns și profesorul doctor Thomas M. Holland, de la Rush University Medical Center, Chicago.
Specialistul ecomandă consumul de spanac, varză kale, roșii, mere, portocale celor care vor să-și îmbunătățească memoria.
„În populația studiată de noi, cei care au consumat cel mai ridicat nivel de flavonoli, în medie șapte porții de legume cu frunze verzi, închise la culoare, pe săptămână sau o porție de
legume cu frunze închise la culoare pe zi, față de cel mai scăzut nivel, au înregistrat o scădere cu 32% a ratei de declin cognitiv”, a declarat Thomas M. Holland, într-o intervenție pentru UPI.
Citește și Leguma care este mai bogată în fier decât carnea roşie. Cum este indicat să o consumi